LA REVISTA de primavera

Us presentem la nostra Revista Zero. La primera editada en format digital, des de la NEWS de Palau-sacosta. El diari digital de l’Associació. La Revista tindrà una edició trimestral: Revista de primavera, Revista d’estiu, Revista de tardor i Revista d’hivern.

Igual com en el butlletí, la Revista fa un recull directe de totes les notícies publicades a la nostra News, que ens sembla important, donar-hi aquesta rellevància.

Salutacions de la nostra regidora Mª Àngels Planas

Benvolguts i benvolgudes veïnes de Palau.

Estic molt agraïda que l’Associació de Veïns m’hagi donat l’oportunitat de poder participar en el primer número d’aquesta nova revista. Com a regidora de barri, i també com a veïna, us felicito per aquesta iniciativa, tot el que sigui potenciar i millorar la comunicació i la interacció entre els veïns del barri anirà en benefici de la vida i la convivència de tots nosaltres.

Aquesta revista neix en un moment d’esperança. Sembla que finalment ara si veiem la sortida a la crisi generada per la covid 19. L’esperada vacunació ens permetrà recuperar la quotidianitat, la vida social  i de barri a la que hem hagut de renunciar durant l’últim any.  Iniciem una nova etapa de recuperació,  i amb precaució, deixem enrere els sacrificis que hem hagut de fer. Des de l’Ajuntament estem al vostre costat per acompanyar-vos en el que calgui, com hem fet sempre.

Ho he fet en altres ocasions, però deixeu-me que us torni a agrair des d’aquí la paciencia i la comprensió que durant aquests mesos heu demostrat. Desitjo que aquesta revista enforteixi el sentiment de comunitat que tenim els palauencs i palauenques. I us animo a tots i totes a col·laborar-hi.

Llarga vida a la nova revista!

Opinió

L’Associació de veïns ens definim i ens presentem a la nostra web “com una associació dinàmica, activa, dialogant i creativa….”, però res d’això no és possible si l’associació no som tots. No cal, que tots i totes estem dintre i en el dia a dia, que per cert seria fantàstic. LLEGEIX L’ARTICLE

Note Book

L’entrevista

A l’hora de preparar el disseny de la nostra revista ens va semblant molt interessant incorporar l’apartat d’entrevistes.
Ben segur, que ens podem posar d’acord en dos requisits previs per una entrevista: Un, disposar de la persona adequada, que pugui explicar quelcom interessant per a la majoria i segon, fer unes bones preguntes. Aquí l’expertesa no ens fa costat, però ens sembla que hem trobat la solució.
En Joan Corney, company de junta, palauenc des de sempre i un dels fundadors de l’Agrupació Cultural i Recreativa de Palau-sacosta. No fa molt, li vaig fer una pregunta:

¿Si l’any 1963 l’Ajuntament de Girona es va annexionar el municipi de Palau-sacosta, que, com i qui, es fa càrrec de mantenir la memòria viva del poble el voltant de les seves tradicions?.

En aquells anys tot va quedar en mans d’un ajuntament franquista, que no tenia gens d’interès, no en mantenir les tradicions del nostre poble de Palau. No l’interessava res que no fos l’agenda oficial del règim. ¿Com es va poder fer?
Em va proposar fer un article, per explicar-ho amb detall, espero que us agradi. Els més grans, per recordar fets d’any enrere i els més joves, perquè podeu tenir aquesta visió de poble, que ara queda difuminada, com un barri més de Girona.

LLEGIU L’ARTICLE, és molt interessant.

Activitats del trimestre.

Cursos 2020-2021.

Aquest apartat, pretén ser un resum de les activitats trimestral, amb una situació de normalitat, cosa que com sabeu, no ha pogut ser. No tots els cursos que teníem programats s’han pogut fer, no tots els que s’han fet, han estat com ens hagués agradat, tant des del punt de vista de nosaltres, com dels participants. Tot i la COVID 19, s’han apuntat. També els nostres “profes”, que s’han hagut de convertir, de cop i volta, en experts “informàtics”. Bravo per tots ells.

Els cursos de Pilates i Activitat Física i Terapèutica, han estat tots fets per connexió telemàtica, amb els professors i alumnes, tots a casa seva, excepte del primers quinze dies del mes d’octubre de l’any passat.

Activitat aeròbica que combina diferents estils musicals, la majoria ritmes llatins anomenat ZUMBA que ajuda a realitzar una activitat aeròbic i cardiovascular. Ajuda a la psicomotricitat, la tonificació de la musculatura i a treballar l’equilibri, la flexibilitat i la coordinació.

Pintura. Un curs que ens fa molta il·lusió recuperar, pel proper programa 2021-2022, però que ha estat impossible, de poder organitzar fins ara.. Si en permeteu, vull dir, afortunadament no hem pogut organitzar, doncs un ambient com aquest, no aguanta molt bé les classes telemàtiques.

Activitats i participació, la nostra idea.

Aquesta és una associació dinàmica, activa, dialogant i creativa, formada per un equip de persones amb voluntat d’il·lusionar i engrescar la ciutadania a la participació. 

Amb voluntat de treball i entrega, volem dedicar part del nostre temps lliure en el benefici dels ciutadans amb qui compartim veïnatge a Palau-sacosta. VES A ACTIVITATS

Ocupacions, un problema social i un laberint legal

Per tant, la “novetat” en aquesta modificació de la Llei d’Enjudiciament Civil és que si es demana a la demanda la immediata entrega de la possessió del habitatge, no caldrà esperar a la sentència que posi fi al procediment ni a la fermesa d’aquesta per procedir al llançament dels ocupants, el que escurça de forma notòria el termini per tornar a posseir l’immoble.

El Jutjat posa en coneixement dels Serveis Socials la data de llançament per tal que aquests puguin prendre les mesures de protecció pertinents respecte dels ocupants. LLEGIR TOT L’ARTICLE

Cultural. Historia de Palau-sacosta.

En aquesta primera revista, volem i podem posar en relleu les arrels de Palau-sacosta, com a poble i el sentiment que encara perdura de mantenir viva aquesta memòria.
A la NEWS, tenim publicats diversos articles que ens situen en uns fets molt importants, de l’any 1963, l’annexió a la ciutat de Girona dels pobles de Palau-sacosta, Santa Eugènia de Ter i Sant Daniel i que volem compartir amb tots vosaltres.
De fet parlem de la iniciativa veïnal i política, de l’any 2013. La moció del 50è aniversari de l’annexió d’aquests pobles, amb el compromís de totes les forces polítiques de l’Ajuntament, d’adoptar tot un seguit de propostes, per mantenir viva aquesta memòria.
El mateix temps, publicar les fotos dels protagonistes d’aquesta iniciativa. En el cas de Palau-sacosta, tots els membres de la Junta de l’associació, amb l’alcalde d’aquells dies i avui, Molt Honorable president Carles Puigdemont.

Junta AAVV de Palau-sacosta i l'alcalde Carles Puigdemont
Joan Corney, Oriol Pallares, Mª Àngels Planas; Mercè Rodríguez, Silvia Benitez, Carles Puigdemont;, Romà Monreal i Jesús Rodríguez
Ple municipal. lectura moció del 50 aniversari
Ple municipal. lectura moció del 50 aniversari

Inauguració de la Plaça Fidel de Palau i la Lola de Cant Vert

Aquest any i en la línia que acabem de comentar, hem pogut posar nom a una petita i acollidora plaça, tot recordant unes persones del poble de Palau-sacosta. Encara som poble.

la Cuina de Palau.

En les notícies breus del butlletí del dia 15 de juny, el seu principal titular començava dient:
Després de la visita de final d’obres, feta per l’alcaldessa Marta Madrenas i acabar les gestions necessàries, per disposar de tot el parament i estris de cuina, hem pogut inaugurar la nostra nova cuina i ho volem compartir amb tots vosaltres.

Els joves i la canalla.

De fet podem començar per la canalla i l cuina

En l’article anterior acabem de parlar de la Cuina i ara volem parlar de les activitats dirigides els més joves. Aquest passat mes de desembre és varen fer algunes activitats. Totes, menys de la Rei Gaspar, varen ser fetes des de casa i amb ajuda de gravacions de mobils. En sembla just, portar-ho avui a la revista, per l’esforç i les ganes que hi varen posar els nostres petits protagonistes, per ensenyar-nos les seves aficions i habilitats, el voltant de la cuina. Aquí us deixo les fotos i un accés a les gravacions de vídeo que ells mateixos varen fer.

Accés a la web de Palau i els vídeos que us parlem

Els mes petits i el Rei Gaspar

Tot i les limitacions que ens condicionaven totes les mesures COVID, vàrem aconseguir la visita, durant un parell d’hores del Rei Gaspar

Breus.

Carrer de Barcelona

Carrer de la Pica d’Estats

Zona Verda, entre el carrer Pica d’estats i Mas Abella

Escoles i mobilitat. La Pabordia

Sector escola de la Pabordia.

Un tomb per la NEWS.

Us volem convidar a donar un tom a la NEWS, que hem començat a treballa fa un parell de mesos i que avui donem per inaugurada, el mateix temps que volem convidar-vos a tots a participar de manera activa. Us deixem l’enllaç del apartat “Contacta amb nosaltres“, que ha de servir per conèixer les vostres opinions, inquietuds, desacords i tot el que faci falta per enriquir aquests nova eina. La NEWS de Palau-sacosta.

Sponsor
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Altres articles interessants