Inauguració de la Plaça de Fidel de Palau i Lola de Can Vert.

Comparteix-nos amb els teus

Recull de les paraules de l’Alcaldessa de Girona. Marta Madrenas

Abans estava parlant amb la Mercè, que estava un puntet nerviosa, per veure que podria dir-nos a tots. Li he dit que ho fet molt bé, perquè de fet ha destacat tot aquesta part humana, que tots els familiars que avui esteu aquí, acompanyant aquest homenatge en el Fidel de Palau i la Lola de can Vert o sen directament protagonistes. 

Es extraordinari, perquè efectivament les persones que m’han precedit han anat comentant, per exemple en Joan,  que comentava que les persones que avui estem homenatjant, segurament no sortiran a cap llibre d’història, però en canvi ha destacat, exactament quins són els valors, en les seves figures. Segurament ho podríem resumir en fer comunitat. Fer comunitat , que nos és fàcil, com podem veure ara en aquests moments tan difícils  que hem viscut tots plegats. Quan important és saber que els altres estan amb tu i no et deixen sol. Són la gent que practica la comunitat, com en Fidel i la Lola.

Hem de posar en valor els nostres orígens

I tant Valentí que ho hem de posar en valor  els nostres orígens. És clar que estem parlant d’un palauenc i una palauenca del poble de Palau-sacosta. Hem de reivindicar el “fer poble”. Aquí a Palau, ells feien poble. Això és el que segurament a tants ens agradaria que s’escampés i s’encomanés a reu. Fer poble és l’única manera d’explicar-nos qui som. 

Vull felicitar a tots els membres de l’associació de veïns

Els actuals  i tants d’altres que han treballat al llarg dels anys. Aquesta acta ha estat possible gràcies a l’associació de veïns i de l’esforç i empenta de la família.  Aquest acte, és un gest de posar en valor aquest esperit de comunitat, de forma de fer poble, de forma de donar suport i fer veïnatge.

Tota la família, us heu de sentir tots profundament orgullosos

És normal que tots ens sentim molt orgullosos dels nostres. Estimem els nostres, però  quan des de fora, les persones que varen rebre el seu suport, les persones que varen rebre la seva ajuda, totes coincideixen, és un  motiu d’orgull  enorme.

Paraules de Joan Corney, palauenc de tota la vida, amic de la família i un dels fundadors de l’Agrupació Cultural i Recreativa de Palau-sacosta.

Bona tarda a tothom…., Paquita, Assumpció, Pilar, Mercè, Dolors, Jesús, Ricard, (filles i fills d’en Fidel i de la Lola de can Vert) alcaldessa, regidora de Palau-sacosta, regidors/regidores, …., veïns i veïnes…

En primer lloc, agraeixo a la família (en la persona d’en Jesús) per convidar-me a parlar dels seus pares. És un honor  que vull  compartir amb tots els veïns i veïnes que hem conegut aquesta família.

L’acte d’avui,… la descoberta d’aquesta placa és un esdeveniment  que es repeteix molt poques vegades. Estem acostumats a incloure en el nomenclàtor dels pobles i ciutats  noms  de persones il·lustres, rellevants: metges, advocats, escriptors, polítics, científics, etc  (i ho dic en masculí, perquè és una constant en la que hi falten molts noms de dona, cosa que poc a poc  sembla que anem corregint)…. Però difícilment trobem el nom dels que podríem qualificar simplement de ciutadans o ciutadanes, de bons ciutadans i ciutadanes, de persones senzilles, de bones persones. Llegeix l’article complert

Paraules dels familiars. Mercè Rodríguez.

…………..Jo sóc la cinquena de deu germans, i el fet que entre la germana anterior ens portem vuit anys i amb el germà posterior uns altres vuit, és tant extensa l’etapa entre els uns i els altres germans, que cadascú  guarda diferents records d’uns pares en edat i etapes de la vida ben diferents.

En el meu cas, els records que en tinc són d’uns pares preocupats en uns temps difícils, amb ganes d’aixecar  una vida de poble el més normal possible i això requeria esforç, de molta feina i de responsabilitat.  Llegeix el contingut complert…

Paraules del president de l’Associació de veïns i veïnes de Palau-sacosta. Valenti Giralt.

Alcaldessa, regidors, companys tots, família. És un goig per a l’Associació, que puguem dedicar el nom dels vostres Pares a una plaça de Palau-sacosta. Tot sovint els noms del carrer ens recorden persones il·lustres de les lletres i les arts, i tot sovint són noms que no coneixem.

Aquest dia tres de maig posem un nom a la plaça d’una gent que va viure i treballar a Palau-sacosta, com un homenatge a totes aquelles famílies que treballaven el mas i a la fàbrica i encara els sobrava temps per treballar pel poble i per tothom que els podia necessitar.

Alcaldessa, volem continuar fent i sent el poble de Palau-sacosta, ja saben que som un barrí més de la ciutat, també sabem que moltes de les persones que ara hi viuen, ho identifiquen exactament com el barri o lloc on viuen, de la ciutat.

Però nosaltres l’associació treballem per recuperar aquesta memòria de poble, que no s’ha de perdre. Aquest homenatge d’avui, dedicant una plaça en el Fidel i la Lola de Cant Vert, va en aquesta direcció.

 Estem treballant per recuperar els noms i els espais, que encara queden del poble de Palau-sacosta, dintre de poc em sentiràs a parlar de la “Plaça vella de Palau-sacosta”. Volem continuar sen el poble de Palau-sacosta.

Enhorabona, Jesús per l’esforç i les ganes i sobretot el temps que hi has posat, fins a aconseguir aquesta fita i enhorabona a tots els teus germans.

Paraules del president de la Federació d’Associacions de veïns de Girona i expresident de Palau-sacosta. Romà Montreal.

Bona tarda a tots, primer de tot vull felicitar a tota la família Rodríguez Pérez, per a la vostra lluita constant des de fa uns quants anys, per aconseguir el que avui inaugurem, el reconeixement del seu treball i esforç, que els seus pares han dedicat a Palau-sacosta.

 He tingut la sort de participar en dos temes a la comissió del nomenclàtor, per mi molt importants, com es aquest i el canvi de nom de la plaça del 1 d’octubre de 2017, on vaig assistir a les reunions del nomenclàtor de la ciutat i el dia de la inauguració vaig fer el discurs en representació de la Federació de l’associació de veïns de Girona, amb en Josep Fernández i dos presidents més.

 Com a president de l’actual Federació de la ciutat de Girona  i anterior president de Palau-sacosta, durant vuit anys, és un gran honor está avui aquí, en tots vosaltres i amb aquesta gran família palauenca. He treballat amb en Jesús i la Mercè, dos fills de la família, que sempre han estat a l’associació de veïns, treballant dia a dia i sempre insistint, perquè no li posaven el nom, ja, a la seva família. Va costar, però el final avui ho hem aconseguit.

 Vull remarcar l’important que és la comissió del nomenclàtor, on des de les associacions veïnals podem marcar i destacar, la importància que han tingut antics veïns, que varen treballar tota la seva vida al servei dels altres, en aquest cas a Palau-sacosta.

Des de la base de la ciutadania, que som el subjecte actiu, podem aconseguir el que creiem i volem. Triar i donar noms a espais públics del nostre barri, que considerem importants.

Persones, que alguns de nosaltres hem conegut i que han treballat intensament per millorar la qualitat del nostre barri i lluitar per bé general.

 Un clar exemple és avui, que podem celebrar l’esforç de l’associació de veïns, la regidora i de tota la família Rodríguez. Especialment dels fills Jesús i Mercè treballant amb nosaltres, pel nostre barri de Palau-sacosta.

 Moltes felicitats a tota aquesta família i a tots els palauencs.

Sponsor

Altres articles interessants

Espai publicitari