Sector escola de la Pabordia.

Sector Escola de la Pabordia a Palau-sacosta
Sector de la Pabordia
Comparteix-nos amb els teus

Problemes de mobilitat

Els veïns dels carrers més propers a l’escola de la Pabordia, ens han fet arribar les seves preocupacions i neguits. Cotxes mal aparcats i que dificulten el pas per les voreres, altres que circulen excessivament ràpids, per carrers pensants només per l’accés dels seus veïns i no del pas continu de vehicles. En definitiva, una llarga llista de dificultats. Dificultats, no ens enganyem, també pateixen la mateixa escola i els pares dels alumnes.

 Com associació ens hem dirigit a la regidora de Mobilitat i a la Direcció i l’Ampa de l’escola, per explicar la nostra intenció de trobar entre tots, les millores necessàries per poder conviure. Tampoc ens hem d’enganyar, pensant que trobarem la gran solució, ens conformen en trobar la manera de resoldre  aquestl’entorn de la Pabordia.

Palau-sacosta, som un barri perifèric de la ciutat, on la majoria dels desplaçaments es fan en vehicles, siguin veïns o siguin usuaris de l’escola (professors i pares). Sembla una contradicció, una de les escoles amb els espais més verds de la ciutat, necessiten del cotxe per arribar-hi. En tot cas, una primera reflexió: no es necessari, que tots hi arribin a la mateixa hora, amb el mateix sistema de transport i tots i tothom en el mateix punt.

La problemàtica de les escoles i els seus entorns de carrers i veïns, és “universal”, ho sabem tots. En tot cas a  Palau-sacosta, no tenim només aquesta escola, en tenim quatre i dues en el principal eix viari, el camí vell de Fornells i separades només cinc-cents metres una de l’altre, per tant els veïns, els pares i els alumnes i professors pateixen cada dia aquesta incomoditat. 

Més enllà de  no gosar, aportar una solució amb aquestes quatre ratlles deixeu-nos fer una reflexió sobre una evident contradicció general: Estem en un caos organitzat. Som molts i molt variats, els que quedem implicats. Tots els relacionats al entorn educatiu de l’escola, però també tot l’entorn físic de carrers i persones, que necessàriament han d’acabar adaptant-se, si o si.

Un caos que patim i acceptem. però podem treballar junts per millorar-lo i aquesta es la nostra proposta a tots els implicats.

Sponsor

Altres articles interessants

Espai publicitari