La Revista de Nadal 2021

Un mes de desembre molt intens, ple de festes i ple altre cop, de la COVID-19

No us perdeu l’article de Nadal 2021 de la Núria Bertran, està escrit en el mes de novembre i ens parla de Nadal, les tradicions i de les possibles eufòries postcovid.

En Joan Corney, ens torna a parlar, en el seu article: PALAU-SACOSTA, Palau-sacosta: El maltractat topònim del nostre poble, de com costa aconseguir que el nom de Palau-sacosta, s’escrigui de manera correcta. Ho torna a fer amb arguments absolutament sòlids. Tant, que podreu llegir, en l’apartat de breus, la notícia: “Un regal de Nadal o la feina ben feta”.

En Guillem Rey, ens fa un article sobre la nova llei hipotecària, (5/2019 de 15 de març) que posa molt d’èmfasi en protegir el futur contracta’n, de clàusules abusives, que fins fa poc eren vigents. Un article curt i clar i que pretenem serveixi de guia i ajuda.

Nadal 2021

Nadal a Girona any 2019

D’aquí a pocs dies tornarem a celebrar Nadal. Molts ens preguntem si seran unes festes com les hem viscut d’ençà que érem petits o tornarà a ser una celebració atípica com la de l’any passat. El 2020 sempre el recordarem com l’any de la irrupció de la pandèmia, un temps on la por, la incertesa, la sorpresa i la frustració va marcar les nostres vides,

Llegir més


Bones Festes

El president i la Junta directiva us desitgem unes bones festes i un millor any 2022.

Llegeix més…

Bones Festes amb un arbre especial

L’arbre de Nadal, un símbol, que ha quedat plenament incorporat a les nostres tradicions, però en el que no hi pot falta l’estrella.

Llegir més……


Els desitjos, un petit recull, de tots els rebuts.

“El meu desig és que durant el 2022, gaudim de molts moments de felicitat al costat dels que més estimem”.

Que les mascaretes tornin a ser una crema del cabell, les onades, les del mar. Els tests, d’embaràs. Els positius, gent optimista. i les bombolles, les del cava.

Els bons desitjos, sempre parlen del futur. Les lamentacions són el passat. Treballem cada dia per fer-ho tan bé com podem.


PALAU-SACOSTA, Palau-sacosta: El maltractat topònim del nostre poble

Durant molts anys tothom haurà vist escrit el nom del nostre poble escrit erròniament així: Palau Sacosta. Segurament molta gent ni s’ha plantejat mai que podria ser una grafia ben allunyada de la forma catalana oficial correcta: Palau-sacosta. Fora d’aquella quarantena d’anys en què se’ns van imposar unes formes determinades per als topònims de pobles i ciutats, 

Llegir més:


Un regal de Nadal o la feina ben feta

Aquest mes de desembre, la Junta, va tenir la iniciativa d’anar a saludar al director de l’arxiu municipal, en Joan Boadas, per expressar-li personalment les nostres inquietuds, sobre el fet de veure mal escrit el nom del nostre barri. Tot i tenir molt clar que la seva gestió només podia ser de recomanació, donada la naturalesa del problema (error ortogràfic).

Llegir més:


Llibre de poemes de Nemesi Viñas Bosch.

El cel té la cara blanca

Fa uns dies, la Dolors Viñas, veïna i amiga, esposa del nostre company i col·laborador, Pepe Herrero, ens va portar aquest llibre, amb l’encàrrec de donar-lo a la AAVV de Palau-sacosta.
La Família Viñas-Herrero són palauencs des de fa molts anys….

Llegir més:

Club de lectura a Palau-sacosta

El Club de Lectura de l’Escola El Bosc de la Pabordia

El 2017, un grup de pares i mares de l’Escola El Bosc de la Pabordia ens vam organitzar, amb el suport de l’AMPA i la mateixa escola, per crear un Club de Lectura.

La idea era provar-ho i ens vam proposar fer aquesta activitat del gener al juny, i més endavant valorar si volíem continuar. La cosa va anar bé i ja fa quatre anys.

Llegir més:


El Gran Tió a Palau-sacosta

El gran tió de Girona, esperant els nens, davant del local social.

Com sempre una gran festa pels més petits del barri. Seguiu l’extens reportatge fotogràfic, a la nostra web


El Patge Reial ha vingut a Palau-sacosta

Aquest dia quatre de gener, ens va visitar el patge del Rei Gaspar Les cartes dels nens de Palau-sacosta, varen emplenar la Bústia Reial i el Patge va poder parlar en tots els…….

Llegeix més…


El crèdit hipotecari immobiliari

Arran de tota la controvèrsia sorgida els últims anys en relació amb les clàusules abusives aplicades per les entitats bancàries en els préstecs hipotecaris, aquesta normativa pretén regular entre altres qüestions, la informació prèvia i detallada a la formalització del préstec que ha de facilitar el banc a la persona prestatària (deutor).

Llegir més:

Opinió

Robatoris i seguretat a Palau-sacosta

El motiu de la trobada era per parlar d’uns fets concrets. Els robatoris, que varen patir alguns habitatges, en pocs dies i tots ells en el mateix sector de carrers. Com passa sovint en aquests casos, primer les persones directament afectades i després, els veïns més propers, tenen de cop i volta, una sensació d’inseguretat molt important.

Llegir més:


Empreses col·laboradores

Sponsor
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email

Altres articles interessants