Robatoris i seguretat a Palau-sacosta

Comparteix-nos amb els teus
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Gestions i recomanacions des de l’associació de veïns.

No fa molts dies, com associació,  ens vàrem trobar uns quants veïns, per parlar de la seguretat del barri, concretament de robatoris. També ens va acompanyar la policia municipal, per explicar en primera persona les gestions que estan fent i les recomanacions més pertinents.

El motiu de la trobada era per parlar d’uns fets concrets. Els robatoris, que varen patir alguns habitatges, en pocs dies i tots ells en el mateix sector de carrers. Com passa sovint en aquests casos, primer les persones directament afectades i després, els veïns més propers, tenen de cop i volta, una sensació d’inseguretat molt important.

Com és possible?, on són els policies que ens han de vigilar el barri?, que fa, el nostre ajuntament? No pot ser, que això ens passi, amb la quantitat d’impostos que estem pagant! És legítim i normal, després i tot s’ha de dir, quan el fet s’escampa per les xarxes socials de l’entorn, tot s’amplifica, es distorsiona i acaba creant més angoixa, amplificant el concepte d’inseguretat individual, però sobretot la col·lectiva.

L’associació, en tota la seva modesta capacitat, fa molt de temps que treballa per tot el barri de Palau-sacosta, per tots els problemes de barri. Participem en el que en termes municipals, es coneix com a “taules de participació”, ja siguin de mobilitat, seguretat i neteja i d’altres. Actua directament i diàriament, amb la regidora de barri i amb la resta de regidors quan és necessari.

L’associació som l’eslavó necessari, entre els veïns del barri i les administracions. Hem d’intentar resoldre els problemes, que a vegades semblen individuals, quan en realitat són col·lectius, com és el cas, que ara ens ocupa i preocupa. LA SEGURETAT.

No direm res de nous, si quan parlem de la “seguretat”, hem de dir que, tot sent especialment de les institucions, també és personal i aquesta responsabilitat no la podem traspassar. Estem “obligats” a protegir la nostra propietat i una negligència, tot sovint és la primera causa d’un robatori: “vaig anar a comprar un parell de coses el súper i no vaig posar l’alarma, només era un moment (de trenta minuts).”

Que fem i com ho fem. Hem potenciat els grups de whatsapp a les diferents zones del barri i poder-ne fer un seguiment de què està passant. Totes les persones que formen la Junta procuren estar en aquests grups i poder actuar si cal, tenir trobades com la que hem explicat. Estem en els grups de seguretat de la Policia Municipal. Informem directament i al moment, de les incidències que es produeixen. Periòdicament, tenim contactes amb els comandaments de la Policia Municipal, per comentar les incidències que tenim i estar informats de les actuacions preventives. Recomanem cada dia a tothom, que si veu quelcom estrany, NO HA DE FER SERVIR EL WhatsApp, ha de fer servir el telèfon d’emergència 092 o el 112.

Ho he dit abans, som l’eslavó d’aquesta cadena, o si voleu la porta informativa i el camí per resoldre en alguns casos, i d’altres només per posar “negra sobre blanc”, en actituds incíviques, que es produeixen contínuament. Només cal donar un tomb pels nostres carrers, prop dels contenidors. Des de l’associació ens preguntem contínuament perquè es confon l’espai dels contenidors, en espai d’abocadors. Quan parlem de les persones que roben a les cases, sempre és dona per descomptat, que SON GENT DE FORA (alguns fins i tot els hi posen algun nom per identificar-los). Doncs seguit la reflexió, els que confonen contenidors amb abocadors, són gent del barri i en noms coneguts.

Tot plegat, i acabo, el barri de Palau-sacosta, la gent som tots, amb els nostres deures i obligacions. Tots hem de vetllar per la seguretat, el civisme, la tranquil·litat de poder-nos passejar pels nostres carrers, saludar a tothom sense por i saber que fer, si el que veu li sembla perillós.

Som gent del barri i us necessitem a tots a l’associació. La Junta fa la feina que us descric i molt més, però no som ni especials, ni imprescindibles. En tot cas som agosarats i diem les coses pel seu nom a qui faci falta. També és cert, que tenim la vena del “poble” de Palau-sacosta molt endins. Ens agrada mantenir les tradicions de festes, les inquietuds culturals, esportives i fins i tot culinàries, no en tenim mai prou.

Foto arxiu d’una reunió de Seguretat. 2019

L’associació disposa d’un local social, que aprofita per fer tota mena d’activitats i trobades informatives, com la que hem descrit, però en cap cas “som un centre cívic” Sobretot som tot un grup de persones molt proactives en les millores, socials, ambientals i de mobilitat, que necessita a tothom per continuar, uns amb el seu treball i d’altres amb la seva quota de soci. Informat. Treballem tots conjuntament.

Sponsor

Altres articles interessants

Espai publicitari