Butlletí gener de 2024

Aquest mes de gener, que ara s’acaba, el comencem tancant les festes i tradicions de Nadal i Reis i sense, ni tan sols parar, ja ens arriba la Festa de Sant Antoni Abat.

Informativament, es queda per recollir, en format breu, els comentaris i les fotos d’aquestes festes, sempre entranyables, sobretot pels més petits, però no només.

Sant Antoni Abat, la festa dels animals, el fred i les sis magnífiques sardanes. Vàrem començar a la primera sardana a les 11 del matí en sis balladors i vàrem acabar l’última amb dues rotllanes de balladors, que varen emplenar tota la plaça de Sant Miquel.

Els nostres companys col·laboradors ens han fet, com sempre uns articles que us recomano llegir. La Núria ens parla del “tió”. La tradició, costums i orígens.”

En Manel Montoliu ens situa l’any 1964, a Estavar i Llívia. De la seva gran afició que és el Tour de France i ens mostra l’original d’una revista, que parlar de Tour. Una petita gran joia:

“Miroir du tour 64”.

Aquest mes de gener ha estat productiu i hem treballat fort, per aconseguir millores, o el menys l’intent parlant amb la regidora de Mobilitat i ara fa molt pocs dies, amb l’alcalde LLuc, vegeu el reportatge.

El Tió festa i tradició

No deixem que es perdi aquesta festa tan nostrada, perpetuem-la i gaudim tots plegats de “Fer Cagar el Tió”.

Les festes de Nadal estan plenes de tradicions que anem perpetuant de generació en generació. Una d’elles, i segurament la més sorprenent per molts forans, és quan la nit de Nadal a moltes llars catalanes donem cops amb un pal a un tronc de fusta pintat amb una cara somrient………………..

Llegir més

El patge reial a Palau-sacosta

Una festa per tothom, els més petits, els més grans i els amics de Palau-sacosta

Un altre cop, el patge reial ens ha tornat a visitar.

Llegir més

Bon any nou 2024

I després del desig, ens podem, ens hem de preguntar: Com han quedat les bones intencions per l’any que s’acaba. Ens sembla molt important parlar de si s’ha complert tot el que esperàvem aconseguir.

Llegir més

Dipòsit dels Químics

Benvolguts regidors, Ja fa uns dies, mentre en documentava sobre el reportatge dels Químics, per a la nostra revista. Em vaig adonar que tenim absolutament oblidat,

Llegir més

Estavar 1964

Estavar 1964. Manel Montoliu

Aquell estiu del 64, aviat farà 60 anys de tot això, vaig estar uns dies inoblidables amb els meus pares a Llívia, a la Cerdanya. Estàvem a casa d’uns familiars a Cal Vilaldach,  al bell mig d’aquella fantàstica vila que ara ha esdevingut una destinació turística i que ja no és exactament com jo la vaig conèixer. En aquella època Llívia i les poblacions dels voltants vivien de l’agricultura i la ramaderia com era el cas dels meus familiars. Recordo haver anat….

Llegir més.

L’alcalde visita Palau-sacosta

Ja feia uns dies, que l’alcalde Lluc, ens havia comunicat que volia venir a Palau-sacosta i veure en nosaltres els problemes que teníem. Finalment, vam quedar el dijous dia 25 de gener a la tarda.

Llegir més

Sponsor
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email

Altres articles interessants