L’alcalde visita Palau-sacosta

Comparteix-nos amb els teus

Ja feia uns dies, que l’alcalde Lluc, ens havia comunicat que volia venir a Palau-sacosta i veure en nosaltres els problemes que teníem. Finalment, vam quedar el dijous dia 25 de gener a la tarda.

A la trobada i vam ser el president Valentí i la vicepresidenta Núria Bertran, per part de la junta i la regidora de barri M. Àngels Planas.

L’alcalde ens va plantejar que tenia pràcticament dues hores i que ho podríem organitzar com volguéssim, que estava a la nostra disposició. El nostre plantejament va ser dedicar la primera hora a visita els punts més conflictius.

Feia molt pocs dies que havíem tingut una trobada en profunditat amb la regidora de mobilitat Cristina Andreu, per tant, la passejada va ser per posar èmfasis en els detalls:

Carrer Riera de Mus, escola de la Pabordia. Aquí ens va informar que el curs que ve, l’institut Hermessenda, ubicat en el mateix espai de la Pabordia, s’ampliaria per poder enquibir els alumnes i professors, que ara estan a l’edifici Bisbe Cartanyà de l’avinguda de Montilivi. Tothom està d’acord en el fet que és necessari una millora d’aquest espai, però sense cap concreció.

Moviment molt alt de busos, que des del carrer Riera de Mus, van en direcció les escoles les Alzines i Montessori, fen en alguns casos maniobres molt perilloses o circulant, pels carrers Lola Anglada i Frederica Montseny, que tenen un disseny de circulació “semipeatonals” i restringida a veïns. En aquest apartat, des de l’associació vàrem explicar que denunciarem directament a la Policia Municipal, aquestes infraccions.

Cruïlla del Montessori, hi vàrem passar per posar en evidència la precarietat de l’emplaçament, amb un asfalt ple de forats i esquerdes. Ens informa que els serveis municipals, treballant en aquest projecte, però que encara no pot concretar quan es podran licitar les obres. Li comento la frase: ÉS L’OBRA DE LA SEU. Amb ell, és el tercer alcalde encallat en aquesta obra,

Jardins de la zona dels carrers Mas Abella i Pica d’Estats. Un espai que s’ha deteriorat amb els anys (més de trenta) Li faig saber l’emprenyament dels veïns i de les gestions que fa poc han començat a fer amb la Síndica de Greuges.

Finalment, ens acostem a l’antic edifici de Treball de la Generalitat. Estat deplorable. Podria quedar subjecte algun tipus de canvi, entre institucions i que finalment es pogués enderrocar, per deixar-ho com espai públic. Li faig notar la meva incredibilitat sobre aquesta possibilitat d’enderrocament. LA PIRÀMIDE DE PALAU A GIRONA.

Finalment, tornem al local social, per fer un repàs a les activitats i el punt de l’espai polivalent, que concentra el 90% de les activitats. Tot seguit entrem a veure la zona pendent d’acabar i ens concreta la següent proposta, fruit dels acords del govern tripartit: En aquests moments sé estat tramitant el projecte d’adequació exterior del local, gràcies a la cessió d’unes obres de pressupostos participats de Palau, que no es podran portar a terme. Doncs en aquest projecte, si afegeixen les obres interiors del local i es faran totes el mateix moment. Queda endarrerit un altre cop les obres exteriors, però deixem acabat el cent per cent del local social. Any possible 2025.

Sponsor

Altres articles interessants

Espai publicitari