Dipòsit dels Químics

Comparteix-nos amb els teus

PROPOSTA DE RECUPERACIÓ MATERIAL I DE LA MEMÒRIA INDUSTRIAL DE PALAU-SACOSTA.

Benvolguts regidors, Ja fa uns dies, mentre en documentava sobre el reportatge dels Químics, per a la nostra revista. Em vaig adonar que tenim absolutament oblidat, en l’espai del pavelló de Palau, el dipòsit d’àcid sulfúric de la fàbrica, declarat bé cultural, i que tenim francament “abandonat.”

Aquest element requereix ara mateix un manteniment a la zona de l’esfera i quelcom més important:

Adequar el seu entorn i passar uns cartells d’informació, tant el punt d’exposició com en el registre municipal de béns patrimonials.

Us sembla que en podem parlar i buscar una solució a uns elements, que tothom veu i molt segur molt pocs sabent que són i molt podem acabar veient només un munt de ferralla.

Tenim el dipòsit i els antecedents:

ELS QUIMICS
FITXA- ELEMENT PATRIMONIAL I-6 -XEMENEIA I DIPÒSIT -ELS QUÍMICS

Un altre fet, no gens menor, és que va ser construït per una empresa Gironina i en cap cas és una obre menor, fabricat l’any 1934

  • Proposta de nova ubicació, reparació i senyalització en rètol a peu del punt d’exposició i accés a la web municipal amb placa QR
  • Una nova ubicació o destacar adequadament l’espai actual.
    • La ubicació ha de quedar més vinculada al sector del que va ser la fàbrica dels Químics, i en línia de la xemeneia. En aquest espai, la ciutat disposa d’una molt àmplia zona verda, encara no dissenyada, que hi podria donar una especial rellevància, a l’espai, per les seves dimensions.
Sponsor

Altres articles interessants

Espai publicitari