L’aula de cuina, l’experiència de compartir.

Comparteix-nos amb els teus

En l’aula de cuina del dia 9 de juliol, la cuinera i professora Montserrat Busquets, va parlar dels secrets de la cuina: «si la cuina tingués secrets, jo no sabria cuinar, no hauria pogut aprendre tot el que sé». Afegim un primer pensament: el «secret» és coneixement i això vol dir, inexorablement, una profunda dedicació i un gran esforç, a tot el que fas, aquest és el secret. Tot sovint veure el que els altres fan, com aquell que diu, amb els ulls clucs, ens sembla que nosaltres també ho farem, encara que sigui el primer cop. Al final, després de comprovar el resultat, decidim que hem d’aprendre.
Els cursos de l’aula de cuina, tenen un atractiu especial: sempre estan pensants per a petits grups de participants, amb objectius simples per exemple: cuina uns porros amb una salsa vinagreta. A la cuina hi som els participants, el professor i la matèria primera que farem servir. Ho tenim tot i res, com el que vol pintar un quadre i té els llapis i el paper en blanc.


Després d’una hora, tenim els alls cuits i una salsa, que hem vist fer. Hem participat del tacte i la flaira de cada ingredient i al final fem un tast del resultat i tot plegat envoltat d’uns companys, que ens permet, compartir i contrastar l’experiència.


Si ens permeteu, un segon pensament. Ara que tot sembla que és resolt en el món de la telemàtica i la fotografia. Les fotos i els vídeos no fan olor, no tenen gust, no tenen tacte, com ara mateix aquest article a la web.
És essencial aquesta condició per aprendre a la cuina i si aquesta cuina es pot compartir amb d’altres, com és dona el cas de la nostra aula de cuina, l’experiència és immillorable. US ESPEREM A TOTS.

Sponsor

Altres articles interessants

Espai publicitari