Comparteix-nos amb els teus

Aquest cop us proposem un plat de tota la vida que no necessita ingredients cars ni difícils d’aconseguir. I, per un altre costat, us explicarem com reaprofitar el torró de Xixona d’aquest Nadal, això si els ratolins n’han deixat res.

Són receptes que hem elaborat en els nostres tallers de La Cuina de Palau.

POLLASTRE EN PEPITÒRIA

Un plat per a sucar-hi pa.

Cuina tradicional catalanaCuina econòmica

Ingredients (per a 4 persones)

  • 4 cuixes de pollastre.
  • 2 cebes trossejades.
  • 1 gra d’all.
  • 500 ml de brou de pollastre o verdures.
  • 1 got de vi blanc.
  • 2 ous durs.
  • 50 g d’ametlles o avellanes torrades.
  • 1 fulla de llaurer.
  • Farina.
  • Sal i pebre al gust.
  • Oli d’oliva.

Elaboració de la recepta

Bullir els ous durant 10 minuts, refredar. Salpebrar el pollastre. Enfarinar i daurar per les dues bandes en una cassola amb oli, a foc fort, reservar.                                                          

Pelar i picar les cebes i un gra d’all. Coure a foc mitjà a l’oli de la preparació anterior.  

Quan les cebes agafin una mica de color, afegir el vi i evaporar l’alcohol a foc fort. Incorporar l’aigua o el brou de pollastre i arrencar el bull.                                                                                                  

Mentrestant, preparar una picada amb les ametlles torrades i els rovells d’ou. Afegir una mica de brou per diluir i afegir a la cassola, juntament amb el llorer.   

Posar el pollastre i coure tapat a foc baix, aproximadament una hora. Girar al cap d’uns 40 minuts i vigilar que no es cremi, remenant de tant en tant. Retirar quan la salsa tingui consistència i el pollastre sigui ben tou. Si cal, podeu afegir-hi un xic més de caldo.                                                                          

Per últim, a punt de servir hi ratllarem la clara d’ou per damunt.

Aquest plat és molt millor cuinat el dia abans.

PER NO DEIXAR-HI RES!

PASTÍS DE MOUSSE DE TORRÓ

Unes postres que tothom voldrà menjar.

Cuina de Nadal – Cuina d’aprofitament

Ingredients (per a 6-8 persones)

Per a la Base:

  • 1 motlle de 23 cm.
  • 150 g de galetes tipus Maria
  • 75 g de mantega fosa         

Per a la Mousse de Torró:

  • 300 g de torró de Xixona
  • 2 ous
  • 50 g de sucre
  • 400 ml de nata per muntar
  • 100 ml de llet
  • 6 fulles de gelatina
  • Crocant d’ametlles, per la decoració

Elaboració de la recepta

Primer folrem un motlle desmuntable de 23 cm amb paper d’enfornar i mantega. Triturem les galetes fins que obtinguem una pols fina i ho barregem amb la mantega fosa. Cobrim tota la base del motlle i el posem a la nevera mentre fem la mousse perquè agafi consistència.

Quan estigui toveta, l’escorrem en un colador.  IMPORTANT escórrer bé l’aigua que quedi.

A continuació preparem la mousse de torró i per a això muntem la nata i reservem. També fem el mateix amb les clares.

Mentrestant, posem en remull amb aigua freda les fulles de gelatina perquè s’hidratin. En un pot posem el sucre, la llet, els rovells d’ou i el torró esmicolat. El portem al foc i remenem amb unes varetes fins que es formi una crema homogènia. Incorporem les fulles de gelatina escorregudes una a una i seguim remenant amb les varetes.

Deixem que es temperi una mica (no molt que es pot quallar) i afegim les clares a poc a poc; remenant amb moviments evolvents amb ajuda d’una espàtula perquè aquestes no es baixin. Afegim ara la nata muntada i tornem a remenar amb moviments suaus i evolvents. Aboquem la barreja sobre la base de galetes, allisem amb l’ajuda d’una espàtula i posem a la nevera fins que qualli durant almenys 6-8 hores (si és d’un dia per l’altre millor). Desemmotllem i decorem amb el crocant d’ametlles.

NOTES:

* Perquè es pugui desemmotllar millor, és aconsellable que fiquem el pastís mitja hora al congelador, d’aquesta manera serà molt més fàcil i no tindrem perill que se’ns trenqui.
* En lloc del crocant d’ametlles, podem posar encenalls de xocolata, boletes de colors.

* Si es vol preparar amb molt de temps també el podeu congelar.

ESTÀ BONÍSSIM!

Sponsor

Altres articles interessants

Espai publicitari