Per aquesta tardor uns explicarem un parell de receptes amb productes de temporada que us en llepareu els dits.
Són receptes que hem elaborat en els nostres tallers de La Cuina de Palau.
Crema de moniato
Una crema diferent i que tots heu de tastar.
![](https://news.avpalau-sacosta.cat/wp-content/uploads/2022/11/image-8.png)
Ingredients
- 600 g de moniato.
- 1 ceba trossejada.
- 1 gra d’all.
- 700 ml de brou de verdures.
- Sal i pebre al gust.
- Oli d’oliva.
- Crostons per decorar.
Elaboració de la recepta
Tallem la ceba i l’all i en una olla amb una mica d’oli d’oliva o posem i cuinem per 3 minuts, després afegim el moniato que haurem pelat i tallat a trossos i deixem cuinar per 7 minuts.
Afegim el brou de verdures, una mica de sal, una mica de pebre, remenem i en el que vegem que comença a bullir, tapem l’olla i cuinem per 20 minuts o fins a veure que el moniato estigui tou, per això, pots punxar-lo amb un escuradents.
Passat el temps de cocció, apartem del foc, guardem una mica de caldo a part, i triturem a la batedora per 1 minut. Si ens queda massa espès i afegim el caldo que hem reservat i si no, no cal.
Després servim en un plat fondo, afegim uns crostons per sobre i ja tenim llesta la nostra riquíssima crema de moniato!
BON PROFIT!
Bombons de carabassa i coco.
Unes postres sanes i dolces sense sucre.
![](https://news.avpalau-sacosta.cat/wp-content/uploads/2022/11/image-9.png)
Ingredients (per a 4 persones)
- 300 g de carabassa per rostir cuita.
- 150 g de coco deshidratat o ratllat.
- 40-50 g de coco per arrebossar (reservar a banda)
- 50 g d’ametlla molta.
- Ratlladura d’una taronja.
- Opcional: Motlles petits de paper.
Elaboració de la recepta
Posem a coure la carbassa, pelada i tallada a trossets, amb un dit d’aigua, amb un pessic de sal i tapada (uns 20-30min.). També hi ha una altra opció, tallar-la a quadradets, ficar-la en un bol de vidre, tapar-la i coure-la uns 10-12 minuts al microones, a màxima potència.
Quan estigui toveta, l’escorrem en un colador. IMPORTANT escórrer bé l’aigua que quedi.
Col·loquem la carabassa escorreguda en un bol i la piquem amb l’ajuda d’una forquilla. Anem afegint-hi el coco, la ratlladura de taronja i l’ametlla; i seguim barrejant bé amb la forquilla. Deixem refredar una mica. Si veiem que la massa encara no és molt manejable, la deixem reposar una estoneta a la nevera.
Anem formant unes boletes amb les mans, ni gaire petites ni gaire grans. Les arrebossem al coco ratllat i ho anem col·locant als motlles petits, o directament en un plat
Versió amb xocolata: Afegiu a la massa 2 cullerades de cacau pur en pols i 1 cullerada sopera de mel d’abelles. Obtenim bombons de dos colors, i sabors diferents.
Ho guardem a la nevera que l’endemà estan potser, fins i tot més bons. Pot durar diversos dies a la nevera, sense problemes.
SA I DIFERENT!