Comparteix-nos amb els teus

Ja hem iniciat la primavera, on passem del fred a la calor en el mateix dia.

Arriba la Setmana Santa i ens acomiadem d’algunes fruites, com les taronges o les mandarines.

Per això us proposem uns bunyols ràpids i unes postres fàcils amb taronges per si teniu convidats.

Són receptes que hem elaborat en els nostres tallers de La Cuina de Palau.

TARONGES FARCIDES

Una manera diferent de menjar-les.

Aula de Cuina Cuina pim pam

Ingredients (per a 8 persones)

  • 4 taronges tipus “navel” bastant grosses
  • 2 cullerades de maicena
  • Una mica de sucre
  • 500 ml de brou de pollastre o verdures.

Per decorar

  • Nata muntada (opcional)
  • Cireres confitades, menta, fideus xocolata,
  • Ratlladura taronja

Elaboració de la recepta

Es parteixen per la meitat les taronges, s’esprem el suc amb cura perquè no es trenqui la closca. Al suc se li afegeix una mica d’aigua i sucre al gust.                          

En una mica de suc i desfem les dues cullerades de maicena, i la resta el posem al foc a escalfar, anant remenant-lo.  Quan sigui calent i afegim el preparat del suc i la maicena i es posa al foc molt lent, perquè vagi espessant.

Quan la crema ja està feta, s’omplen les mitges taronges que hem buidat abans.

Després deixem refredar una mica i cap a la nevera.

Si les volem decorar ara, se li posa damunt fruits vermells; i si volem o podem adornar a més amb nata. També podeu posar fideus de xocolata, ratlladura de taronja, menta, etc, al vostre gust.

Es guarden a la nevera fins al moment de servir                                                          

ESTAN DELICIOSES!

BUNYOLS RÀPIDS amb gust de Quaresma.

T’hauràs de guardar uns quants, que no et deixaran res.

Cuina de tradicional catalana – Cuina pim pam

Ingredients (mesures per un envàs de iogurt)

  • 3 ous
  • 1 vas de iogurt de sucre
  • 1 vas de iogurt de llet
  • 1 vas de iogurt d’anís
  • El suc i la ratlladura d’una llimona
  • 500 g de farina
  • 1 sobre Royal                                      
  • Una mica de sal
  • 1 cullerada de canyella
  • 1 cullerada de matafaluga 
  • Oli gira-sol (per fregir-los)
  • Sucre llustre, anís …

Per a la Mousse de Torró:

  • 300 g de torró de Xixona
  • 2 ous
  • 50 g de sucre
  • 400 ml de nata per muntar
  • 100 ml de llet
  • 6 fulles de gelatina
  • Crocant d’ametlles, per la decoració

Elaboració de la recepta

Barregem bé els ous, la llet, el sucre, l’anís, el suc i la ratlladura de llimona, la sal, la canyella i la matafaluga. Després tamisem la farina i el llevat i barregem tot bé fins a obtenir una massa homogènia. 

I en aquest cas no hem de deixar reposar la massa perquè llevi, ja podem passar a coure els bunyols. 

Posem a escalfar abundant oli (1 L) en una cassola o paella fonda, i quan aquest ja estigui ben calent, haurem d’anar fent boletes de la massa amb l’ajuda d’un parell de culleres de postres. No queden boles perfectes, però un cop dins l’oli, ja s’inflen. No posar massa boles alhora, i així es giraran sols. Temperatura de l’oli no massa alt. (Orientatiu: sobre 9 posaríem el 7)

Quan els aneu traient, els col·loqueu en un plat amb paper de cuina així perdran una mica de l’oli absorbit. I aquí els ruixarem amb una mica d’anís i els ensucrarem una miqueta.

També podeu passar-los per sucre fi (llustre). Els deixeu reposar i ja estaran llestos per menjar!

En surten un bon grapat, cap a 50 unitats!

Sponsor

Altres articles interessants

Espai publicitari