Xerrada del taller de l’App La Meva Salut

Comparteix-nos amb els teus

Col.laboració amb ABS Girona 3 / CAP Montilivi i Vila-roja

Dies enrere va contactar amb nosaltres l’Annabella Bellelli, de Benestar Emocional Comunitari de l’ABS Girona 3 / Cap Montilivi i Vila-roja. Volia saber si podíem organitzar un taller de l’App La Meva Salut.

L’objectiu del taller era resoldre els dubtes dels usuaris i veure les noves funcionalitats que podem veure en l’aplicació.

Va ser una xerrada molt interessant i profitosa, on ens van explicar facilitats que té l’app que ens pot ajudar molt amb la gestió de la nostra salut amb l’administració. La Marta Aranda i l’Annabella Belleli ho van fer de manera entenedora i molt amè. Des de l’AV de Palau-sacosta els hi agraïm la seva participació.

A continuació us anomenem els temes més importants que es van tractar i que tots nosaltres cal tenir en compte.

1 – MOLT IMPORTANT: Actualitzar les nostres dades.

És imprescindible comunicar si canvieu el número de mòbil o el correu electrònic, doncs és el mitjà per on es fan motles de les comunicacions de salut.

S’ha de tenir en compte que cal anar personalment a cada lloc de salut: el CAP, el Trueta i al Santa Caterina. Encara no tenen la capacitat de compartir les dades personals entre les tres ubicacions.

2 – ELS MENORS de 16 ANYS (de 0 a 15 anys).

Podeu gestionar l’expedient de salut dels vostres fills per mitjà de l’aplicatiu, només cal que el doneu d’alta a través del següent enllaç:

https://lamevasalut.gencat.cat/web/cps/registra-t-menors

3 – LA CONTRASENYA

La contrasenya que us heu creat té una durada d’un any i el sistema us avisarà quan estigui a prop la data de caducitat perquè en creeu una de nova. Si ha passat el termini d’un any, quan entreu a La Meva Salut us demanarà que la canvieu.

També podeu regenerar la contrasenya personal per mitjà d’aquest enllaç:

https://lamevasalut.gencat.cat/web/cps/cps-regenera-clau

4 – INFORMES I RESULTATS

Tenim a la nostra disposició els nostres resultats clínics i de proves, diagnòstics mèdics, certificats de vacunes o documents de baixa/alta que podem descarregar. Podem filtrar per DATA, TIPUS D’INFORME i CENTRE.

5 – PLA DE MEDICACIÓ.

Hi ha un apartat on s’inclou el nostre Pla de Medicació. Allà podem consultar-ho i descarregar la nostra recepta. També ens informa de quan ens caduca i quan pots anar a buscar de nou els medicaments.

Abans que es caduqui el nostre pla de medicació, es pot renovar a l’apartat de CITES o bé trucant per telèfon al CAP.

6- CONSULTA ONLINE

Aquest apartat es poden fer consultes als professionals sanitaris. Abans ens indicava el nostre metge de capçalera i ho recepcionava directament per respondre’ns. Ara ho revisa el personal administratiu i ens truquen per si cal donar-nos visita amb el metge. És possible que més endavant tornin a activar l’atenció directa amb el metge.

El punt més interessant és que es poden annexar resultats de proves d’un centre privat perquè el metge les revisi i les incorpori al nostre expedient.

7 – CITES

A l’apartat de Cites podem fer moltes gestions importants com:

Renovar el pla de medicació

Comunicar una baixa laboral

Demanar una consulta NO PRESENCIAL amb la infermera o el metge.

Demanar una consulta PRESENCIAL per a una cura d’una ferida, una visita amb la infermera o el metge.

8 – AGENDA

Podem consultar les visites que tenim programades. Aquí sortiran les cites que tenim d’altres proves o visites d’especialistes. A poc a poc s’estan incorporant altres centres sanitaris.

A més podem enllaçar les nostres visites amb la nostra agenda digital com Google o Outlook.

9 – VOLUNTATS ANTICIPADES I DONACIONS D’ÒRGANS

És un dels apartats més interessants que ens van explicar perquè és molt important que puguem deixar constància de les nostres voluntats anticipades o fer saber que volem fer donacions d’òrgans.

Fer constar que vols ser donant d’òrgans és molt senzill, només cal marcar la icona de Si, vull fer-me donant i si vols també et podràs descarregar el carnet de donant en format digital.

Fer el document de Voluntats anticipades o Testament Vital és una mica més complex tot i que el CAP ens posa moltes facilitats.

És important omplir-ho quan tots estem en plenes facultats, ja que aquí queden reflectides les nostres voluntats.

Per validar-ho, cal descarregar el document, omplir-ho i signar-ho. El podeu descarregar d’aquest enllaç o us el poden proporcionar en el CAP.

https://web.gencat.cat/web/shared/OVT/Departaments/SLT/Documents/Formularis_pdf/7_10645.pdf

Una manera gratuïta és portar-ho a registrar al CAP on hem d’entregar el document DVA, portar 3 testimonis amb el seu DNI original i fotocòpia, que ens compulsaran allà.

Els testimonis han d’estar formats per un familiar i dues persones més que no poden tenir relació amb la persona que presenta el DVA. Generalment, els administratius del CAP es presten a ser testimonis.

És un tema que s’ha de parlar amb calma i serenitat dins el nucli familiar però no cal posposar-ho.

10 – NOVETAT: TARGETA SANITÀRIA DIGITAL

Com a primícia, ens van explicar que ja es pot visualitzar la nostra targeta sanitària digital que podem descarregar al nostre mòbil i així fer més àgil les nostres gestions amb les entitats de salut o la farmàcia.

ALTRES:

Per acabar també ens van ensenyar que des de l’aplicatiu es pot demanar cita per a la Vacunació Internacional, demanar el canvi de metge de capçalera o enllaçar amb altres entitats de salut de Catalunya.

Sponsor

Altres articles interessants

Espai publicitari