Comparteix-nos amb els teus

WhatsApp encert o error.

Des de fa uns anys, molts de nosaltres ens comuniquem amb familiars, amics, veïns, companys de feina, etc., per mitjà d’una aplicació mòbil que ha entrat a les nostres vides i que ara seria impensable prescindir-ne, que es diu whatsapp.
En aquest article voldria a part de fer una mica d’història sobre l’aplicació, també m’agradaria profunditzar sobre el seu ús i la llibertat que comporta tenir una eina com aquesta al nostre abast.


Si ens endinsem en la seva història, ens traslladem a l’any 2009, quan un jove emprenedor ucraïnès Jan Koum, té la idea de fer una aplicació que li permeti enviar notificacions als seus amics. Poc temps més tard, juntament amb en Brian Acton  evoluciona fins arribar a ser la missatgeria instantània que tots coneixem com whatsapp. El nom surt d’unir els acrònims “What’s up” (què passa?) i “App” (aplicacions). El seu logotip, que identifiquem de seguida i és un dels seus trets més distintius, és una bombolla de text, amb un telèfon dins seu.
Des del 2014 és propietat de MarK Zuckerberg, el creador de Facebook.
Actualment, l’app és la número 1 de missatgeria i la tercera xarxa social més popular a escala mundial, supera els 2000 milions d’usuaris, es comparteixen més de 100.000 milions de missatges al dia i 5000 milions de fotografies. Whatsapp s’ha integrat al 100% en el nostre dia a dia, fins a convertir-se pràcticament en el mitjà que més utilitzem per comunicar-nos.

Una vegada feta aquesta introducció històrica de com aquesta l’aplicació ha arribat a les nostres vides, ara és important fer una reflexió de com fer-la servir i els avantatges i inconvenients que té a l’hora de comunicar-nos amb el nostre entorn.

WHATSAPP


Tots tenim grups d’amics, familiars, companys de feina i des de fa un temps amb les nostres comunitats de veïns. Si ens centrem en aquest últim grup, ens preguntem quins avantatges i inconvenients hi ha pels veïns disposar d’aquesta eina, que uns poden considerar molt útil i d’altres menystenir-la.
Tenir un canal de comunicació ràpid, senzill i eficaç, permet estalviar temps i recursos a l’hora de fer difusió de diferents aspectes que poden interessar a la comunitat, com activitats que es facin al barri, informació de l’associació de veïns, robatoris que es produeixin a l’entorn i d’aquesta manera posar en alerta a tot el veïnat, donar a conèixer esdeveniments que es fan a la ciutat, en definitiva, un important volum d’informació que ben segur per altres canals no arribaria al barri.

Malgrat tots els beneficis que aporta una eina com aquesta, també s’han de destacar una sèrie d’inconvenient que venen associats al mal ús que fan alguns dels usuaris d’aquests grups de veïns.
Els problemes comencen quan es traspassa la línia per la qual es va crear el grup. Quan passa això? Quan els veïns comencen a enviar continguts fora de context, imatges, text o vídeos que no tenen res a veure amb els interessos dels altres, i que moltes vegades originen conflictes per tenir opinions contràries.
Un altre dels punts que cal destacar, és que es pot escriure a qualsevol hora del dia i de la nit.
També s’ha de fer esment quan un grup de veïns inicia un xat en el whatsapp comunitari sense comptar amb la resta de propietaris per parlar sobre temes particulars. És important saber el que es pot o no es pot dir.

I per acabar, s’han de respectar totes les opinions sense voler imposar la pròpia. Quan arriba una informació que no interessa a un particular, senzillament l’ha d’obviar i deixar que d’altres que ben segur estaran interessats a llegir-la tinguin la possibilitat de fer-ho.

Després de tot el que s’ha exposat, quin és el veredicte? És un encert o un error tenir al nostre abast WhatsApp? La meva opinió és que tenim una gran eina per poder comunicar-nos, només cal que en fem bon ús i puguem aprofitar tots els avantatges que ens proporciona.

Sponsor

Altres articles interessants

Espai publicitari