El nou contracte de neteja

Contracte nou servei de neteja
Comparteix-nos amb els teus

Vigent des del trenta d’agost de 2022

L’Ajuntament de Girona ha adjudicat el nou contracte de neteja viària i recollida de residus de la ciutat. L’empresa encarrega de dur a terme aquestes tasques en els pròxims 8 anys serà UTE FCC Arema Girona. Tindrà una durada de vuit anys i l’import total del contracte de 168.075.747.50 €, repartits en dos principals conceptes:

Neteja viaria 81.809.171,11 € i recollida de residus: 86.266.576,48 €

El contracte, comporta tot un seguit de canvis, respecta de l’actualment vigent, amb un calendari d’implantació

Contracte nou servei de neteja

L’impacte principal, del nou contracte que centrat en la neteja viària, que de fet ja fa uns quants dies que hem començat a nota, sobretot en la nova maquinària que podem veure.

El primer servei a implantar és el nou sistema de neteja de carrers, que consisteix

 • Regar els carrers amb cotxes bomba i aigua a pressió, durant els mesos d’estiu és a dir el temps de més calor i sequera. Amb freqüències setmanals o quinzenals…
 • Està previst regar tots el carrer. Aquests dies, no estarà permès aparcar en els carrers afectats.
 • El nou parc de material, disposa de cinc camions bomba grans i altres de més petits, per poder arribar a tot arreu. Els camions més petits, van equipats em manegues de pressió.
 • Equipaments i dotacions de personal, per a cada modalitat de neteja.
  • Vehicle aspirador i escombres mecàniques, amb dues persones equipades en bufadors, per les fulles i altres residus dels carrers.
  • Mini equips d’aspiradors que porta una persona
  • Persona amb un carro de mà
 • Escombradora mecànica de vials. (És la neteja, igual que ara, de la recollida de residus presents en els carrers i vials de la ciutat utilitzant una escombradora mecànica sobre camió)
Contracte nou servei de neteja

Com afecte la recollida de residus domiciliaris, al nostre barri:

A totes les zones residencials quedarà implementat la recollida “porta a porta”. A les zones de pisos, quedaran els contenidors, però equipats amb un sistema de tancament i obertura per targeta d’usuari.

Fa uns dies, totes les associacions de veïns, vàrem ser convidats a parlar sobre l’incivisme en els nostres barris i ens demanàvem si podíem aportar quelcom què servís per redactar una moció en el ple municipal. Es va parlar de tot i res de nou, el voltant dels contenidors, a les places amb molta concurrència de persones, els grans esdeveniments com futbol o bàsquet, etc. En el meu cas vaig assumir tots els casos que es varen comentar, com a propis i en vaig afegir un que encara no havia sortit. Els intents d’aparcar en qualsevol racó, els dies que juga el Girona FC a Montilivi.

Doncs parlant de futbol, avui es publica una notícia que l’equip japonès del mundial de futbol, varem acabar netejant els vestidors, un cop fet servir i els espectadors, els espais de les grades que tenien a signades. En cap cas, varen deixar-ho tot dient, ja vindran a netejar que per això cobren.

Civisme, de qualsevol manera, és cultura “a sumida”, és a dir cada acta comença per un mateix. La queixa continuada dels problemes de ciutat, buscant sempre un culpable de tot el que ens passa, no ens porta enlloc, ens porta a un ‘INCIVISME COL·LECTIU.

En aquesta trobada, vaig acabar dient que s’ha de fer servir la contundència de les normes, que entre tots ens hem donat i assumir-les, fins i tot com podem ser nosaltres mateixos els infractors. (tot sovint ens passa)

Sponsor
publcitat novavenda
publcitat bon preu

Altres articles interessants

Espai publicitari