Temps de Flors 2024. Els materials i sobretot les persones col·laboradores.

Comparteix-nos amb els teus

Família del mas Torra Sampsona. Família Vinyes. Família Combis. Família Gurnés. Família Corney.

Reivindicar la memòria del poble de Palau-sacosta, és una de les fites més importants que ens hem marcat l’associació de veïns, un sentiment vinculat a les nostres activitats socials i culturals.

Portar l’exposició de Temps de Flors al nostre barri, la 69a edició, no és casualitat, és exactament seguir el fil de la nostra història, que per descomptat va lligada, inexorablement també, a la nostra ciutat.

Als palauencs d’origen i adopció, aquesta celebració ens permet estirar el fil de la memòria que ve representada per diferents objectes, que no fa tants anys, eren habituals veure-les a les masies de Palau-sacosta. Doncs ara i avui, aquestes velles andròmines, exposades i embolcalles de flors, ceps, raïms, i altres materials (cedits per les brigades municipals), són l’excusa perfecta per ensenyar-los de nou.

Enguany, una antiga premsa de vi, la romana, les semals i els ceps, aquesta setmana de Temps de Flors exposats a la nostra mostra floral, ens serveix per explicar la tradició, ara perduda, del cultiu de les vinyes a les nostres terres, un material que molts tenim a la memòria, i que gràcies a la generositat de totes aquestes famílies, ens permet gaudir-los.

El nostre agraïment més sentit a totes elles que, desinteressadament, han permès que avui els gironins puguem fruir de la mostra floral de Palau-sacosta.

temps de flors 2024
romana fins a 240 kg

I finalment un element clau indispensable, les persones voluntàries. Prop d’una cinquantena entre l’equip que va treballar preparant i fent l’exposició i els voluntaris, que dia a dia, des de l’11 fins al 19 de maig, fan torns a l’espai de l’exposició, per explicar a tothom el que hem fet i al mateix temps, i no és menor, mantenir la integritat de l’entorn.

Sponsor

Altres articles interessants

Espai publicitari