Robatoris i consells de seguretat

Comparteix-nos amb els teus

Trobada informativa amb veïns.

Aquest divendres dia 17 de desembre, tot un seguit de veïns vàrem tenir una trobada en els locals de l’associació, per comentar les seves preocupacions respecte a un seguit de robatoris d’aquests últims dos mesos.

A la reunió i varen a ser el president de l’associació, com responsable directe de la comissió de seguretat de Palau-sacosta i la sergent de la Policia Municipal, responsable del barri.

Es va informar els veïns, que de manera habitual des de l’associació es va fent un seguiment de totes les incidències que es donen el barri, fen un seguiment exhaustiu de les xarxes de WhatsApp de pràcticament tots els sectors de Palau-sacosta. Les dotze persones que formen la Junta directiva, formen part d’un grup o varis, d’aquesta xarxa.

De la mateixa manera, algunes persones de la Junta formen part de la xarxa de seguretat creada des de l’Ajuntament, per a tots els barris de la ciutat, que permet informar directament a la Policia Municipal de qualsevol incidència.

Tot plegat, tant els grups de WhatsApp de veïns, com el de l’associació amb la Policia M, són mesures preventives, que tot sovint no són suficients per evitar que finalment es produeixi un robatori. En tot cas, en molts casos s’ha pogut passar informació de vehicles i persones, que finalment han pogut ser identificats.

Des de la Policia M, es va fer molt d’incís amb la necessitat d’actuar de tots els ciutadans, davant de quelcom estrany, sobretot en els entorns dels nostres carrers, i va recomanar dos procediments. Si el que estem observant ens sembla que pot ser perillós, telefonar directament el 092 o el 112. Per contra, si el que veiem és una incidència, passar-ho en els grups de contacte que estan en els WhatsApp de la P.M. Tot seguit ens va informar de la coordinació que tenen amb el cos de Mossos, tant pel que fa a vigilància, com en el cas d’intervencions de qualsevol mena. Un exemple pot ser la coordinació, que entre els dos cossos es dona en el nostre barri, per establir controls puntuals, despès dels últims robatoris.

Finalment, tots els participants varen manifestar dues grans preocupacions. La necessitat que la Policia Municipal, ha de ser molt més visible en els nostres carrers i la segona, que pot ser perfectament conseqüència de la primera, la pregunta de si tenim suficients efectius a la ciutat i finalment, si donada la gran expansió urbanística de la ciutat cap al nostre barri de Palau-sacosta (Clínica Girona, Centres comercials com leroy Merlin, Esclat o Mas Gri i o les tres escoles més grans de la ciutat, totes ubicades el barri), si es té previst l’existència d’una subcomissària.

Finalment, donem la trobada per tancada, amb el compromís per part del president, de convocar una reunió amb el regidor responsable de la Policia Municipal, l’Eduard Berloso i la regidora de barri M. Àngels Planas, per donar contesta a les preguntes sorgides.

Nota de premsa de l’Ajuntament de Girona.

L’Ajuntament de Girona ha llançat una campanya de consells de seguretat per prevenir robatoris en domicilis durant les festes de Nadal. És habitual, durant aquestes dates, que es produeixi un repunt d’entrades a habitatges per part de persones delinqüents que aprofiten que a les llars hi ha regals. És per aquest motiu, que el consistori, a través de les xarxes socials, difondrà diferents consells de seguretat adreçats a la ciutadania.

La Policia Municipal de Girona exposa que en moltes ocasions aplicar el sentit comú i posar dificultats a les persones delinqüents per entrar a l’habitatge fa que aquestes hagin d’assumir un risc més elevat per cometre el robatori. Els factors temps i soroll són determinants, i com més i millors inconvenients tècnics es posin, més temps de resposta i preparació necessitaran, i en conseqüència es pot evitar el robatori.

És important, i sobretot durant aquestes festes, no obrir la porta a persones desconegudes i tancar sempre amb clau quan es va a dormir o quan se surt de casa, encara que sigui per pocs minuts. La Policia Municipal de Girona també desaconsella deixar les claus en un amagatall extern al domicili, ja que existeix el risc que algú trobi la clau i pugui entrar a l’immoble de forma molt ràpida i sense fer soroll.

D’altra banda, si aquestes festes anem de vacances o a veure la família, s’aconsella avisar a persones de confiança de la sortida per si veuen moviments estranys o senten sorolls, i perquè recullin la correspondència, ja que aquest és un indicador per saber si hi ha algú al domicili. A més, la policia alerta que s’ha d’evitar donar detalls de la sortida a les xarxes socials o comentar-ho amb desconeguts.

Per últim, el cos avisa que és important trucar a la centraleta, el 092, si se sent un soroll estrany o es veu la presència de persones amb actitud sospitosa al voltant del domicili. I si es detecten portes o finestres forçades o indicis que s’hagi pogut produir un robatori, no s’ha de tocar res i avisar a la policia

Sponsor

Altres articles interessants

Espai publicitari