L’escut de l’associació de Palau-sacosta

logos
Comparteix-nos amb els teus

Actualització i adaptació. Acord a l’assemblea del 18 de febrer 2022

Una mica d’història, gentilesa del nostre company de junta Joan Corney.

La nostra a sociació de veïns es constitueix el dia cinc de novembre de 2012 i una de les primeres coses que fa és trobar un anagrama per identificar-se.

La reunió de junta del dia 12 de desembre, aprova el logo que recupera l’escut heràldic de Palau-sacosta. El contorn que representa els límits de l’antic municipi segons plànol geomètric de les propietats del poble de Palau-sacosta, aixecat per  l’agrimensor Agustí Poch i Puig el 1866.

L’escut heràldic de Palau-sacosta s’obté del llibre “ELS ESCUTS HERÀLDICS DELS POBLES DE CATALUNYA” de Manuel Bassa i Armengol publicat a Barcelona el 1968. A la pàg. 201 s’hi pot trobar l’escut i a la pàg. 209, la descripció.

Malgrat que en la descripció es parla de vermell, el cert és que és un to més aviat rosat, com es pot veure en la pàg. 201 del llibre i en el domàs que representa Palau-sacosta a la balconada de l’Ajuntament de Girona cada any el dia 30 de juny i per Sant Narcís. Es va recuperar per decret de l’alcalde Puigdemont de 2013 amb motiu del 50è aniversari de l’annexió dels municipis de Sant Daniel, Santa Eugènia de Ter i Palau-sacosta.

Des del primer dia, l’associació ha tingut, almenys, dues prioritats. La primera i principal ser una eina de gestió i representació, dels veïns, davant de l’ajuntament, però també mantenir les tradicions i la història del poble. Veient l’escut que varen dissenyar, els fundadors, ens reafirma aquesta voluntat.

Han passat, quasi ve deu any, i tot sovint ens trobem, que ens falta algun element diferent, a l’hora de posar una publicitat a una revista, peça de roba i tantes altres situacions. Per tant, durant aquest primer any de la nova junta ens hem posat a treballar.

Ens faltava grafia diferent, tipus anagrama, per escrits, portades de notícies i tants altres que podem necessitar. Els nous dissenys els vàrem estrenar fa uns mesos, a l’hora d’adaptar i reforçar les nostres webs.

.

De totes maneres, encara ens faltava quelcom i li vàrem demanar al nostre company i soci Pepe Herrero, si ens podia fer alguna proposta diferent, que es pogués identificar molt clarament l’associació i els seus vincles amb el poble de Palau-sacosta. El resultat, com podeu veure, és aquest conjunt de perfils, dels elements més representatius. La xemeneia dels químics, l’església de Sant Miquel, la Creu de Palau, antiga “creu de terme” i el castell de les torres de Palau. En opinió de la Junta, el resultat és espectacular i des d’aquí l’hi volem agrair públicament.

Anagrama circular, ideal per publicitat en robes, medalles, trofeus i d’altres.

Altres articles interessants

Espai publicitari