Assemblea General 2021

Comparteix-nos amb els teus

Celebrada el dia 18 de febrer de 2022

Aquest passat divendres, vàrem celebrar la nostra assemblea anual, la primera de la nostra junta. Per descomptat que celebrar una assemblea és, en primer lloc, un fet formal i necessari. S’han de passar comptes del conjunt d’activitats que hem pogut fer en un any, que va molt més enllà dels aspectes econòmics. De tot el que es va dir i de les diferents intervencions, ho podreu llegir en l’acta, aprovada, per unanimitat de tots els assistents.

De tots els punts parlats, el que va donar més intervencions en el torn de paraula, va ser el baix nombre de socis, EFECTIUS, que tenim com entitat. Tot plegat vuitanta-tres, amb set baixes i catorze altes. Això és així de rotund i absolutament cert i per acabar de reblar aquest clau, cada soci ha pagat una quota anual de DOTZE EUROS., per tant, hem cobrat nou-cents noranta-sis euros. Amb aquests números i aquests socis, algú de fora pot arribar a concloure, aquesta gent han de tancar.

Durant les intervencions sinceres i contundents van sortir frases com “s’ha perdut l’esperit de poble”, “hem de fer quelcom per fer sentir a la gent de Palau-sacosta, que som més poble, més barri” i altres amb el mateix sentit, tot recordant anys passats. I finalment l’oferiment de tothom per ajudar a trobar aquest camí.

En franquesa, em sembla que estem, en el que ara, es diu cordialment “una altra pantalla”, no m’atreveixo a dir un canvi de paradigma, però ens hi acostem. Unes quantes reflexions en positiu, per no caure en la lectura simplificada de les dades:

Durant els dies de la festa de Sant Miquel, el dissabte i durant els actes dedicats els més joves vàrem tenir, pràcticament un centenar de nois i noies, a part dels pares i avis. A l’hora del sopar, amb músics, tot i la pluja d’última hora vàrem servir uns dos-cents plats de pa en tomàquet, botifarra rostida i formatge. Del conjunt d’activitats que es fan en el nostre local, des de les classes de l’aula de cuina, fins activitats de marxa nòrdica, fotografia, pintura, club de lectura i tot el seguit d’activitats diàries, estem parlant de més de mil persones, que d’una manera o altra, ens visiten i molts d’ells paguen  per fer una activitat.

El nostre pressupost d’ingressos per activitats està per sobre dels dinou mil euros. La xarxa dels grups de WhatsApp són altre cop, de més de mil persones, el canal INFO-PALAU, té més de dues-centes persones apuntades, i les visites a la web “la News de Palau-sacosta” rep més de cinc-centes visites, cada cop que es publica un butlletí mensual o la revista trimestral.

Vull pensar, que el sentiment de pertinença ha canviat, vull dir que és molt més complex. Tot ens ho venen com gratuït o molt barat. Després acabem comprant i pagant per tot, des d’un canal de pel·lícules i series, música, llibres, diaris de notícies, activitats esportives. Som del Barça i del Girona. Som de Girona i vivim a Palau-sacosta, el barri de Palau-sacosta. Fem servir el nostre telèfon per trobar com hem d’arribar a un lloc, que no coneixem, per trobar com es diu l’última guanyadora del premi Bertrana, per fotos i pel·lícules i fins i tot el fem servir per telefonar.

Em sembla que com a societat som molt líquids i ens confondríem si ens volem comparar amb uns anys enrere. L’associació de veïns i veïnes de Palau-sacosta, som primer de tot això: VEÏNS, que podem coincidir amb interessos diferents i puntuals, però quan cal ens trobem amb activitats i xerrades i altres reunions. Parlem i discutim del barri, sense cap definició i condició, participem.

No tots, no sempre, no socis, però sí VEÏNS.

Sponsor

Altres articles interessants

Espai publicitari