La reixa dels químics

Comparteix-nos amb els teus

La reixa noucentista de l’antic edifici d’Els Químics, obra dels germans Busquets, s’ha recuperat i col·locat a la xemeneia de la fàbrica.

Aquest rètol on figura el nom de l’empresa era un dels símbols que identificava l’equipament. Com associació, ens n’hem assabentat pel butlletí municipal. Més enllà de les feines del dia a dia, ens agrada treballar per recuperar, el que ara s’anomena “la memòria històrica”, que en altres moments se’n diu, en cert to més pejoratiu,  nostàlgia. Com associació, ens hagués agradat poder assistir en aquesta acta. La Fàbrica dels Químics (Industrias Quimicas i Tartaricas SA), va estar ubicada a la zona sud del nostre municipi, i molta de la gent que hi treballava, eren del poble.

En tot cas, i més enllà d’haver estat a la inauguració,  ens sentim orgullosos de la recuperació física de la reixa, que juntament amb la xemeneia són un important referent de la nostra història.

I parlant de referents de la fàbrica dels Químics, des d’aquesta associació tenim demanat el departament de cultura, la recuperació del dipòsit d’àcid tartàric, ara mateix mig abandonat a la zona d’aparcaments del pavelló de Palau. Veure l’article.

Dipòsit dels Químics
Sponsor

Altres articles interessants

Espai publicitari