Reunió Anual del Grup de Seguretat del Barri

Comparteix-nos amb els teus

18 de juny a les 19 h, en el local social de Palau-sacosta.

Ens hem tornat a reunir amb la Sergent Estela de la Policia Municipal i en Jordi Bartomeu  dels Mossos d’Esquadra, també la regidora de barri Mª Àngels Planes i els caps de grup de zones dels grups de Palau-sacosta.

Hem fet un repàs de les últimes incidències de robatoris que s’han vist incrementats des del mes d’abril cap aquí. El Mosso Jordi Bartomeu confirma la pauta detectada en aquests incidents, consisteix en intrusions molt ràpides a les cases, de manera que busquen agafar el màxim possible i fàcil de vendre.

No busquen l’enfrontament i per això miren que no hi hagi ningú. Tot i això, ens hem trobat en dues cases on els propietaris eren dins.

Per part de les autoritats, hem de valorar que s’han fet algunes detencions gràcies a les gravacions i petjades identificades en els domicilis.

IMPORTANT:

Quan us passem una alerta, si ha passat a prop del vostre domicili, preguem que reviseu les gravacions de càmeres en aquell dia i hora per veure si s’observa quelcom. En cas afirmatiu, contacteu per privat amb nosaltres i us indicarem com farem arribar aquestes imatges a seguretat.

Cal destacar que no és un fet aïllat de Palau-sacosta perquè també es dona a altres zones com Montjuïc o Fornells. També aprofiten esdeveniments massius com els partits de futbol, casaments, aparcaments de supermercat/centres comercial o fins i tot a la sortida de les escoles. De vegades anem amb presses i deixem la bossa de mà o la cartera, un moment de no res, mentre deixem el carro o recollim la mainada…

TOTS HEM DE TREBALLAR EN COMUNITAT I REFORÇAR LA SEGURETAT PASSIVA.

A banda de conectar les alarmes, tenir sensors o càmares, aquí teniu alguns consells:

  • Conectar amb un temporitzador alguna lampareta, deixar engegada una ràdio quan marxem, posar llums amb sensors de moviment al jardí, activar les pujada/baixada de persianes elèctriques o avisar als veïns del teu voltant quan marxes de vacances.
  • Grabar o fotografiar els objectes de valor o joies, per a poder identificar-ho em cas de robatori. Si algú preten vèndre-les les cases d’empenyorament han de comunicar-ho a Mossos i durant uns dies ells revisen l’objecte amb les fotografies de la denuncia.
  • Apuntar els números de serie d’aparells digitals o l’Imei del mòbil i sobretot el número de serie que es troba al pedal de la bicicleta ( ara n’hi han de molt valor).
  • Per les persones que truquen a la porta de casa, demanar la identificació o una targeta d’empresa. Si no ho veiem clar, sempre els podeu dir que ja els trucareu si us interesa i tambe comprobar a Internet la web de l’empresa.
  • Davant de trucades molestes, ens podem donar d’alta a la llista Robinson. Si respon un menor estan obligats a no continuar la trucada. Si teniu gent gran afectada, es recomana demanar un canvi de número de telèfon a la vostra companyia, doncs abans no es restringia la publicació al llistin i ara es obligatori demanar el nostre consentiment.

SEGURETAT ZONA FUTBOL

En la darrera reunió ja vam fer notar els problemes d’aparcaments invasius, els dies de partit del Girona CF i també la dificultat per aparcar motos en el mateix sector. En aquest punt no s’ha avançat, tot i que la regidora de Seguretat, Sílvia Aliu es va comprometre que es disposarien de nous rètols que avisin que aquests espais no es poden utilitzar.

De cara a les noves jornades, sí que es podrà aplicar la “disciplina viària” a totes aquestes invasions de vehicles als espais de bosc més propers, perquè la nova eina de denúncia d’infraccions des del mòbil de la Policia Municipal ja és efectiva i a més es reforçarà les disponibilitats d’agents per a controlar aquesta zona i el patrullatge d’aquell dia.

També s’està valorant ampliar el perímetre de seguretat de NO aparcament a prop del sector “Riera Palagret” i treballant en una FAN ZONA de cara als partits de Champions.

Als que sou habituals a assistir al camp, es recomana no deixar pertinences a la vista durant aquests dies de futbol per l’increment de robatoris durant aquests esdeveniments.

Des de Seguretat, també ens han comentat que a vegades es troben amb alguns grups que estan intentant entrar a les cases, per les zones dels jardins per fer alguna malifeta o divertir-se.

EN CAS D’ALGUN INCIDENT CAL AVISAR IMMEDIATAMENT ELS MOSSOS.

És molt importat que entre tots vigilem el nostre voltant i avisem sense por en el mateix moment que observem quelcom estranys.


Sponsor

Altres articles interessants

Espai publicitari