Institut Ermessenda, sector escola de la Pabordia.

Comparteix-nos amb els teus

Palau, tenim un problema.

Quan parles amb Gironins del barri de Palau-sacosta, en el seu imaginari el veuen com una zona amb un alt nivell econòmic, on els veïns viuen tranquils, fora del brogit del centre de la ciutat i amb casetes envoltades de jardins. Però aquesta visió idíl·lica, està molt allunyada de la realitat. En el nostre barri, sobretot la zona entre Mas Prunell i el Montessori hi conviuen tres escoles i des de fa uns anys un institut. Això vol dir que a certes hores del dia l’anar i venir de cotxes i autobusos portant els nens al col·legi, fa que el trànsit per uns carrers que no estan preparats per assumir-lo, sigui desorbitat.
Si amb això no n’hi havia prou, el passat dia 25 de gener, el nou alcalde de Girona, el Sr. Lluc Salelles, ens va visitar per conèixer de primera mà el barri i quines són les necessitats del veïnatge. Una de les coses que li vàrem ensenyar i que sabem que porten mals de cap, inconvenients, i que afecten més els veïns, sobretot a les hores d’entrada i sortida dels menors, és la zona del col·legi el Bosc de la Pabordia i l’institut Ermessenda. Quan pensàvem que entre tots trobaríem una solució de mobilitat, l’alcalde ens va deixar glaçats quan va comentar que el curs vinent 2024/25, la totalitat de l’alumnat del Bisbe Cartanyà, passaria a engrossir l’institut Ermessenda, amb el consegüent augment de circulació a les hores punta. La pregunta va ser evident: “i ara què?”. I la seva resposta “No s’hi pot fer res, primer és l’escola.”

Accés: Pabordia i Ermessenda Espais interiors Institut Ermessenda


Notícies posteriors ens han fet saber que l’ajuntament ha renovat per un any les condicions econòmiques i legals, que permeten continuar els alumnes a l’edifici del Bisbe Cartanyà i que la voluntat de tots és esperar tenir fet i acabat el nou institut al carrer de Barcelona, antiga fabrica Simon. Però l’acord és per un any i el nou institut en pot tardar entre cinc i set. La qual cosa vol dir que el problema no està ni molt menys resolt, i que ens podem trobar d’aquí a un any amb la mateixa problemàtica.

Als veïns no se’ns ha preguntat ni molt menys escoltat. La falta de sensibilitat de totes les parts implicades, és a dir Ajuntament, Generalitat i AFA és flagrant (veieu l’article del Punt Diari del dia 15 de febrer on l’AFA exposa: l’informe urbanístic va concloure que aquesta operació no era vàlida perquè una de les dues parcel·les que cedia l’Ajuntament té un “arbrat consolidat” i l’altra és massa petita per poder-hi fer un pati.)

I ara què?, en cap cas preocupa la mobilitat a la zona, ni les molèsties que pot ocasionar al veïnatge.

Com és habitual, de moment pilota endavant i ja en parlarem el curs que ve.

Sponsor

Altres articles interessants

Espai publicitari