Girona F.C. Visita de la Junta directiva

Comparteix-nos amb els teus

Per iniciativa del president de la Federació de Penyes del Girona FC i membre, també de la nostra associació de veïns, Cristòfol Sánchez, aquest dissabte 25 de març, hem pogut visitar les instal·lacions esportives del Girona FC.

Els que ja tenim uns anys, tot i no ser grans fans de l’esport, com és el meu cas, no podem deixar de recordar aquell camp de terra a prop del carrer del Carme, el camp de “Vista Alegre”, el bar de Can Muntanya, on hi havia les oficines del club i que era punt de trobada dels aficionats, a la rambla de Girona i les moltes vicissituds que aquest club privat, ha tingut a la vida dels gironins. Fins a arribar com ara, a ser un filial d’una multinacional dedicada al futbol (dispenseu els seguidors, per no ser més precís).

Un company en recorda, que al camp de Vista Alegre, eren uns pocs centenars de seguidors, que a la mitja part, anàvem d’un costat de camp a l’altre per animar sempre els seus. Avui tenim unes instal·lacions que poden enquibir més de deu mil persones, totes assegudes. Un luxe.

A quin ciutadà de Girona, no li pot agradar tenir un equip de futbol de primera divisió a la seva ciutat?, no ho sé, però en tot cas, no serè jo i menys com a president de l’Associació de Veïns i Veïnes de Palau-sacosta, qui digui el contrari, però sí que toca parlar dels inconvenients que pateixen els veïns més propers. Brutícia, cotxes mal aparcats tot el voltant estadi, carrers tallats a la circulació, on no es pot circular unes quantes hores abans, etc.

Tampoc parlaré de cap protagonisme especial, per opinar on estan ubicades les instal·lacions del camp de futbol, sia al barri de Montilivi o el barri de Palau-sacosta. En tot cas el fet de parlar-ne com associació de veïns, és per valorar l’impacte d’aquesta activitat en l’entorn del qual està ubicat, tant li fa que avui siguem nosaltres, que en parlem, com demà sigui l’AAVV de Veïns de Montilivi i o, qualsevol ciutadà de manera individual.

En tot cas, en sembla just opinar i publicitar les incomoditats que representa pels veïns, tenir una instal·lació d’aquestes característiques tan a prop de casa seva. Ja sé, no s’hi pot fer res en especial, si parlem d’incomoditats personals, però si en parlem col·lectives si, com pots ser la brutícia que es genera pels voltants de l’estadi els dies de partit i la poca cura i descoordinació entre els representants del municipi i l’entitat i finalment els mateixos visitants de l’estadi. I si en permeteu en faig unes preguntes “retòriques”:

¿Per què els visitants de l’estadi, han d’embrutar el terra dels carrers de tot el voltant, i els serveis de neteja municipals han de fer hores extres per deixar altre cop, tots els carrers nets?

¿Per què el club, no deixa a prop de totes les sortides, uns contenidors grans per poder-hi deixar les restes de menjar i begudes consumides a les hores dels partits?

¿Per què els responsables municipals i del club no es coordinen, en lloc de passar-se les responsabilitats d’uns els altres? És evident, que en els carrers del voltant i faltant papereres, però a dintre de l’estadi també.

¿Per què no es fan millores a l’estadi, que és de la ciutat de Girona, i evitar un aspecte tan degradat per la manca de manteniment i per la manca d’inversió en serveis de tota mena, començant per urinaris, sense un mínim de confort i higiene, dificultats en la mobilitat, sense respectar les diferents situacions físiques dels espectadors… i per què les ampliacions de l’aforament es fan amb grades “portàtils”?

, És probable que les persones coneixedores en profunditat d’aquests temes, i els responsables municipals, tinguin bones contestes, però us puc assegurar que no és el cas dels veïns.

Seria bo saber-ho i seria bo, que aquests fos un tema de debat amb els nous i futurs responsables municipals. En sembla que les preguntes que ens fem van molt més enllà del veïnatge puntual i afecten a tota la ciutat.

Seguirem pressionant per a la millora d’aquesta instal·lació perquè la ciutat tingui també un estadi “de Primera”

Sponsor
publcitat novavenda
publcitat bon preu

Altres articles interessants

Espai publicitari