Estafes i extorsions informàtiques.

Comparteix-nos amb els teus

Extracte del contingut d’un correu: “Los hackers profesionales utilizaron esos datos para acceder a los sistemas operativos de las víctimas potenciales (incluido usted), instalando loaders especiales que permiten instalar absolutamente cualquier cosa en los dispositivos infectados”

Aquests dies em rebut una consulta sobre la possible veracitat d’un correu electrònic, que s’ha rebut i en el que es manifesta tot un seguit de vulnerabilitats en l’ordinador personal i també en el seu gestor o proveïdor de serveis informàtics.

El contingut es dedica a fer una descripció detallada de les vulnerabilitats que te l’ordinador, d’aquesta persona, per passar a descriure comportaments personals, gravats per la càmera del equip.. Finalment, passa a demanar una quantitat important de diners, si es vol evitat que les suposades imatges es facin publiques.

Aquest article pretén ser una orientació generalista, per tant el primer advertiment es que si el correu rebut es una amenaça creïble, el primer que s’ha de fer es una denuncia a la policia, i si cal una consulta jurídica. Mai, s’han d’enviar diners, per una lògica evident, les extorsions mai tenen fi.

Dit això, si el contingut rebut es limita a explicar vulnerabilitats generalistes, fàcilment comprovables, per exemple no tinc una càmera en el meu ordinador o la tinc sempre apagada, Etc. Etc. No cal fer-ne cas i simplement esborrem el correu.

Precaucions que sempre hem de prendre, des de un punt de vista tècnic:

  • Tot els nostres equips han de disposar de una clau d’accés.
  • Seleccionar la informació que posem a les xarxes socials i o en els “núvols de memòria. començat per GMAIL gratuïts”, tot te un preu.
  • Targetes de crèdit, fer servir sempre sistemes segurs, recomanats per tots els bancs.
  • Les claus d’accés no ha de ser dades personals, han de tenir mes de vuit dígits i ha de ser una combinació numèrica i alfabètica. Existeixen sistemes i maneres per ajudar a recordar aquestes contrasenyes.
  • Aprofitar les últimes tecnologies d’identificació (emprenta dactilar, control facial, i d’altres)
  • I ben segur una llista molt més llarga. En tot cas una reflexió per prendre precaucions, tot el que pot passar, acaba passant fins hi tot a mi.
Sponsor

Altres articles interessants

Espai publicitari