Entorn del Mas Abella

Comparteix-nos amb els teus
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Francisco Muñoz Morilla
Vocal de la Junta de l’AAVV  de Palau-sacosta.

Entorn del Mas Abella, s’ha anat consolidant, des dels anys vuitanta, tota una zona d’habitatges i comerços que han convertit de mica en mica una part boscosa als afores de Girona en una part de la nostra ciutat totalment consolidada i en continuïtat amb L’Eixample, que en els carrers Caldes de Montbui, Pica d’Estats, Pujada de la Creu de Palau, Pla Guillem, Riera de Bugantó, L’Albera i Mas Abella. Compte amb uns 1.700 habitants i amb una significativa presència del sector comercial i de serveis. El creixement d’aquest sector, de la nostra AAVV de Palau-sacosta fa que de mica en mica i sempre amb la participació dels veïns/es de la zona, es vagin detectant alguns dèficits deguts unes vegades a la manca de manteniment per part del Consistori i d’altres per la posada en marxa de mesures que en la pràctica no han donat resultat.


Enumerem una sèrie de dèficits que considerem importants en el nostre sector i que fonamentalment es deuen a una manca de manteniment:

Camí Pica d’Estats el Mas Abella
  • La comunicació del carrer Mas Abella i el carrer Pica d’Estats a través d’un tros de bosc, fet amb unes escales de formigó i uns esglaons de fusta ja fa quinze anys, és molt utilitzada pels veïns/es, però s’ha deteriorat de tal manera que les caigudes de les persones que fan servir aquest pas són freqüents i crea problemes importants de pas a la mateixa vorera de Pica d’Estats, per l’esllavissat de terres quan plou.
  • Troncs d’arbres, que porten tallats, fa anys i sense ser replantats i escocells que mai han vist la mà de cap treballador municipal.
  • La plaça Josep Maria Puig i Salellas a l’alçada de la parada dels autobusos està descuidada, amb zones sense replantar i tubs de reg sense fer servir que sobresurten per la vorera.
  • El parc infantil situat entre els carrers Pica d’Estats, Av. Lluís Pericot i C/ Pla Guillem fins fa uns mesos disposava de gronxadors pels més petits i en lloc de fer un manteniment del seu ús, hem vist com desapareixien de l’entorn sense ser substituït per cap altre element, circumstància que ha deixat sense un joc valuós per a una part de la població infantil que a poc a poc va creixent en aquest indret gràcies a la instal·lació en el barri de gran nombre de matrimonis jove.
Parc infantil
  • Fa uns anys es van canviar els aparcaments en línia al carrer Pica d’Estats entre els carrers Puig Pedrós i Pla Guillem, per aparcaments en bateria i la zona ja ha estat escenari de nombrosos accidents per aquest canvi. Els veïns/es ens trobem amb problemes per entrar i sortir dels nostres pàrquings donat que l’aparcament de vehicles de gran dimensió dificulten no només les maniobres sinó el pas de camions, com els de recollida d’escombraries.


Aquestes anomalies fan que els veïns/es de la zona ens sentim una mica deixats de la mà de Déu i poc escoltats pel nostre Ajuntament.
Fa un temps va ser formulada una petició verbal, per part de la nostra Associació, de reparació del camí d’unió del Mas Abella amb Pica d’Estats després de fer una reunió amb tots els veïns/es implicats i la resposta dels Serveis Tècnics de l’Ajuntament va ser que aquesta no era una qüestió prioritària, quants anys més haurem d’esperar perquè es”prioritzin” els dèficits del nostre barri?

Pica d’Estats, aparcaments en bateria


Vull remarcar l’interès mostrat per la Junta de l’Associació de Veïns i la seva implicació per a gestionar tots i cadascú dels problemes enumerats així com la implicació d’un bon nombre de veïns/es que creiem, que un adequat manteniment de la zona i la resolució de les peticions formulades no significarien unes despeses amb incidència en els comptes municipals.

Sponsor

Altres articles interessants

Espai publicitari