Els llibres de la Diada 2024

Comparteix-nos amb els teus

Llibres recomanats.

Fa un parell de dies, el diari ARA publicava unes entrevistes a quatre llibreteres de Girona,  i un dels comentaris ens va semblar important “Es publica massa”, tenim molt per triar i poques possibilitats a tenir-ne referències. Costa molt. En tot cas, aquí teniu les nostres seleccions.

Club de lectura de l’escola de la Pabordia.

VERA | ELIZABETH VON ARNIM

Joves enamoradisses innocents, personatges odiosos (realment odiosos), fantasmes omnipresents,… Si us ve de gust llegir un llibre clàssic, oblidat i posteriorment recuperat per Viena, i que us mantindrà en tensió de manera constant fins arribar a un final trepidant, aquesta novel·la de l’escriptora Elizabeth von Arnim no us deixarà reposar.

En un tancar i obrir d’ulls. Montse Maestre Casadesús ; il·lustracions de Delphine Labedan. Barcelona: Trípode, novembre de 2023.

Conjunt de poemes que recreen diversos moments que es poden viure en un tancar i obrir d’ulls. L’autora, Montse Maestre Casadesús, ha creat les tankes que conformen aquest poemari de la mà de deu infants, i Delphine Labedan ha il·lustrat alguns d’aquests instants efímers amb una delicadesa sublim.

Una joia per gaudir-ne en família i un detall preciós per regalar.

Hamnet. Maggie O’Farrell ; traducció de Marc Rubió. Barcelona: L’Altra Editorial, febrer del 2021.

Maggie O’Farrell crea una ficció inspirada en la mort del fill de Shakespeare, un fet històric verídic alhora que molt poc documentat. La gran protagonista de la història, però, és Agnès, la muller del dramaturg, la mare de Hamnet, una dona amb una personalitat salvatge i gran coneixedora de les herbes remeieres.

Una novel·la colpidora i sensible, sobre la vida familiar, l’afecte, el dolor i la pèrdua.

Fortuna, es presenta com una novel·la històrica ambientada a la Nova York dels feliços anys vint, que relata la vida de Benjamin i la Helen Rask, matrimoni nord-americà de classe alta. El crac del 29, canviarà la vida de la societat novaiorquesa, i també la de la parella protagonista, però potser, no el sentit que imaginem. 

Una novel·la original i sorprenent, que no us deixarà indiferents.

Toca escollir un nou cap a la granja i aquest any hi ha un nou candidat. Pasqual Llop, el nou candidat, és un tipus encantador, i sens dubte sembla un bon líder, però ja sabem, que a vegades les coses no són el què semblen. Aquest conte il·lustrat és una faula divertida de molta actualitat, que agradarà a petits i grans.

Les nostres recomanacions 2024

Tres llibres. El de la Carme Riera, una figura cabdal de la nostra literatura, amb llibres que ens han impactat:  “Te deix, amor, la mar com a penyora“, publicat l’any 1975. I “Dins el darrer blau”, 1994, premi Josep Pla, Nacional de Narrativa,  i molts d’altres.

El secret de Barbera Simpson. Entre Mallorca i els Estats Units, una dona passa comptes amb el seu passat.

I Parlant de Josep Pla, una obra ingent, de Xavier Pla. “Cor furtiu”, la vida de Josep Pla. Tot allò que ens hem preguntat molt sovint i que mai havíem sabut.

La biografia de Josep Pla.

CARLOS RUIZ ZAFÓN Editorial: DESTINO CATALÀ. Una excel·lent traducció. L’obra original és en castellà. L’autor es va morir l’any 2020, els 55 anys.

Sponsor

Altres articles interessants

Espai publicitari