Tornem a l’escola, tornen els problemes.

Comparteix-nos amb els teus

D’aquí a pocs dies les escoles tornaran a esta obertes i com cada any, la vida ens canviarà una mica a tothom. En primer lloc en els nostres fills i nets, però també, començarà de nou la rutina de la seva feina, per a pares, avis, professors i tot aquest mon escolar. Aquí a Palau-sacosta, també ens canviarà. Com ja tenim explicitat,  amb un parell de quilòmetres quadrats, tenim tres grans centres escolars, que concentren diàriament, ben segur mes de tres mil persones el seu voltant, per la banda del Camí Vell de Fornells.

Mentre que a la zona de l’avinguda de Montilivi, tenim la UDG, el CEE Font de l’Abella i l’ IES Montilivi. Després, només cal afegir les activitats del camp de futbol de Torres de Palau.
Com a palauenc, estic content que tot aquest seguit de jovent, pugui gaudir d’aquests paratges de Palau-sacosta, des de Font de l’Abella, passant per les Torres de Palau, l’espai de les Alzines o del Montessori i dels amplis espais de la zona de la Pabordia.

Ho portem malament.

Ens cal preguntar-nos com gaudim la gent de Palau-sacosta, d’aquesta situació. Es a dir, cada cop que a les hores d’entrada i sortida, tot se’ns emplena de cotxes, autobusos, i tota mena d’estris que van amunt i avall. Doncs la contesta és senzilla, ho portem malament.

Mobilitat.

Mobilitat, aquesta és la paraula. Mobilitat i convivència ciutadana. Mobilitat vol dir disposar d’uns espais a la via pública, que siguin capaços d’absorbir l’impacte d’aquestes “riuades” perfectament programades. Tots sabem a quines hores del dia tenim les “riuades”. Ho sabem els veïns i ho sap el nostre ajuntament.
Aquesta associació portem un any parlant amb els responsables polítics i tècnics, sobre algunes modificacions que ens semblem del tot necessàries, en alguns dels nostres carrers. Fins avui, i com deia el principi, que tornarem a tenir les escoles obertes, no hem tingut cap contesta.

Hem pogut veure com s’han modificat i repintat passos, suposo amb la intenció de reduir les velocitats i fer més visibles els espais de pas i encreuaments dels carrers principals.

No estem contents, no en tenim prou, necessitem contestes i propostes. Ho dèiem en un altre article, només la suma dels veïns, comunitat educativa, pares i mobilitat municipal, poden aportar solucions que pacifiquin adequadament aquests espais.

Sponsor

Altres articles interessants

Espai publicitari