Temps de Flors 2024

Comparteix-nos amb els teus

EL TREN DE LES FLORS. ELS BARRIS TAMBÉ EXISTEIXEN.

Dels 109 punts d’exposició, d’enguany, setze estan repartits per la resta de la ciutat, fora del barri vell, però els visitants no sabem com arribar-hi. Els barris són descentralització i descentralitzar és el primer pas per esponjar els visitants del barri vell. Contínuament és parlar de l’excés de turisme, PERÒ NO ES FA RES PER MODIFICAR AQUESTA SITUACIÓ. Els barris i l’Associació de veïns i veïnes de Palau-sacosta demanem més participació, més ajudes i més importants.

Palau-sacosta. La Flor de vi.

Per segona vegada, la gent de Palau-sacosta hem aconseguit fer un projecte de temps de flors. Aquest cop hem sigut el punt 108 de la ciutat, situat a la Creu de Palau.

Per continuar explicant com era el nostre poble no fa tants anys, ens movem aquí i allà per trobar quelcom que ens serveixi per vestir una història.

Aquest cop, donant un tomb pel mas Torre Sampsonsa, ens varen trobar una premsa de vi i una bomba de pistó (la per passar el vi d’una tina a una bota), cosa que ens va fer preguntar si en aquestes contrades havíem tingut vinyes.

Si ve sembla, que ens hem de traspassar el segle XIX, per trobar plantacions de vinyes, d’una certa importància, és cert que durant tota la primera meitat del segle XX, moltes cases tenien plantades vinyes i parres, per fer-ne el vi, per consum propi.

En tot cas, ja teníem una nova història, per compartir i per explicar, altre cop, els orígens del Palau-sacosta. Una nova història, que vestida de flors, acostava els visitants a uns altres temps.

1400 persones vàrem passar a veure l’exposició i ens consta que ha estat una de les més ben valorades.

Durant aquests dies, vàrem convocar un concurs de dibuix infantil, al voltant del punt de flors. Hi varen participar molt activament l’escola les Alzines, a més d’altres persones. El dia 25 de maig es va celebrar una recepció amb tots els alumnes premiats, acompanyats de pares i germans i bona part dels voluntaris de temps de flors. Aquesta activitat va marcar la cloenda de temps de flors 2024 a Palau-sacosta.

Sponsor

Altres articles interessants

Espai publicitari