LLIBRES SANT JORDI
Comparteix-nos amb els teus

La Diada dels llibres i les roses

Quan vols escriure sobre la diada de Sant Jordi, tens la sensació que ja està tot dit, que tots i cada un de nosaltres sabem perfectament què significa aquesta festa i que poca cosa pots afegir. Però mirant l’ordinador i movent els dits pel teclat, t’adones que no pots deixar d’escriure uns mots per celebrar aquest dia tan especial i tan estimat pels catalans.
Com cada any, el 23 d’abril gent de tot el país i vinguts de fora que han descobert la nostra identitat tan especial, surten als carrers de pobles i ciutats de Catalunya, per viure i participar d’una festa que conjuga Intel·ligència, sensibilitat i sobretot bellesa.
Després d’uns anys en els quals la pandèmia de la Covid ha trastocat la festivitat, enguany es preveu un Sant Jordi espectacular. L’any passat ja va ser un èxit malgrat el mal temps, i aquest any es considera que encara serà molt millor, així que els carrers plens de gent amb una rosa i el llibre a la mà està garantit.
La diada de Sant Jordi cau en diumenge i, malgrat això, la jornada es preveu tant o més especial que cada any, i és que el fet que no se celebri en un dia laboral, permetrà que molts catalans puguin gaudir-la en altres indrets del país, fora del seu lloc habitual de residència i així descobrir una altra manera de viure la festa.
A Girona s’ha canviat el lloc on els llibreters i els floristes posaran les seves parades, la pandèmia els va treure del centre neuràlgic de la Rambla i la plaça de Catalunya, per desplaçar-los a l’esplanada de la Copa i el passeig de la Devesa. La bona acollida que va tenir aquest emplaçament el 2021 fa la sensació que el convertirà en definitiu. Un total de 31 parades de llibres i roses i 88 parades d’entitats, faran que aquest indret sigui l’eix neuràlgic de la festa i que un munt de gironins i gironines s’hi adreci per gaudir i reivindicar la lectura i l’amor.
L’amor d’un poble a la seva llengua, cultura i tradicions, que no vol deixar de reivindicar. Sant Jordi no és només una festa, és la identitat catalana que surt al carrer i crida ben fort: “Aquí estic i així sóc”.
I quina millor manera d’acabar aquest article que amb un poema del poeta Miquel Martí i Pol:

Per l’abril,
si cada gota en val mil,
cada rosa en val deu mil
i cada llibre en val cent mil.
Amb pluja, roses i llibres,
celebrem la festa gran.
Que ningú en quedi fora,
ni els d’ara ni els que vindran.
Miquel Martí i PolDes de l’associació de veïns i veïnes de Palau us volem desitjar una molt feliç diada de Sant Jordi.

Sponsor

Altres articles interessants

Espai publicitari