LLIBRES SANT JORDI
Comparteix-nos amb els teus

LES RECOMANACIONS DEL CLUB DE LECTURA

Tornem a tenir aquí una nova edició del nostre estimat Sant Jordi.

Aquest any, des del Club de Lectura del nostre barri, us donem algunes recomanacions de lectures per a joves i una per adults, de molt especial que vam poder comentar-la amb l’autor.

Aristòtil i Dante descobreixen els secrets de l’univers, de Benjamin Alire Sáenz

L’Aristòtil té quinze anys, és introvertit i està sempre enfadat amb el món. En Dante és un setciències que té una manera molt inusual de mirar-se la vida i les persones. Quan tots dos coincideixen a la piscina del barri, no sembla que tinguin massa en comú. En Dante sap nedar i l’Aristòtil, no. En Dante parla molt, i està molt segur d’ell mateix, i l’Ari dubta tota l’estona i li costa explicar les seves coses. En Dante només pensa en llibres, art i poesia, i l’Ari sempre està donant voltes al record del seu germà, a qui pràcticament no coneix perquè fa anys que és a la presó. Tots dos són mexicans, però en Dante és més aviat blanc i l’Ari té la pell fosca i els cabells negres.

Però quan comencen a quedar i a passar estones junts, descobreixen que els uneix una amistat especial, la mena d’amistat que et canvia la vida i dura per sempre. I és a través d’aquesta amistat que l’Ari i en Dante aprendran les veritats més importants sobre qui són i les persones que volen ser; aprendran a creure en ells mateixos, a fer-se grans i descobriran, junts, els secrets de l’univers.

M de Monstre, de Talia Dutton

Una científica intenta ressuscitar la seva germana petita amb uns resultats inesperats en aquesta novel·la gràfica inspirada en Frankenstein sobre fantasmes, identitat i família.

Quan la Maura, la germana petita de la doctora Frances Ai, va morir en un accident tràgic fa sis mesos, la Frances va jurar que la reviuria. Tanmateix, la criatura que s’aixeca a la taula d’autòpsies clarament no és la Maura. De fet, aquesta noia, que tria el nom d’M, no recorda res sobre la vida de la Maura. Malgrat això, la Frances espera que l’M segueixi el mateix camí que la Maura —entrar a la universitat per convertir-se en científica— i continuar els projectes que la Maura i ella havien compartit. Esperant poder recuperar els records de la Maura, la Frances intenta rodejar l’M de tot el que queda del passat de la Maura, però l’M no vol saber res dels intents de la Frances per intentar que es converteixi en una cosa que no és.

Per poder afrontar el futur, tant la Frances com l’M hauran d’aprendre a escoltar-se l’una a l’altra i deixar marxar la Maura d’una vegada per totes. La novel·la gràfica debut de la Talia Dutton, M de Monstre, dona una visió acurada sobre el que significa viure sota les expectatives que t’imposen els altres, i també tu mateix.

GHOST, de Jason Reynolds

En Ghost vol ser el corredor més ràpid dels equips de secundària de la seva ciutat. Però no ha corregut sempre per guanyar. Tot va començar quan era petit i el pare el va perseguir, a ell i a la mare, apuntant-los amb una pistola per tot el barri. Des d’aleshores, en Ghost ha crescut esquivant els cops de la vida que l’han volgut frenar. Fins que l’entrenador Brody, un exmedallista olímpic, veu en ell un autèntic diamant en brut. I ara, aconseguirà guanyar la cursa per a la qual es prepara? O el vencerà el seu passat?

Escrita entre la fina ironia i el realisme més colpidor, Jason Reynolds ens roba el cor amb un adolescent impulsiu i imperfecte que ens fa patir, riure i ens emociona. Una història electrificant sobre la humanitat que batega entre la violència, les addiccions i els abusos. Una petita gran obra mestra que suma més de quaranta reconeixements, incloent-hi el National Book Award, i que inicia la sèrie de llibres Track, que retrata les esperances d’uns joves de barri que es refugien en l’esport per aprendre a viure. O a sobreviure.

ALTRES RECOMENACIONS DE LLIBRES PER A JOVES.

https://www.vilaweb.cat/noticies/llibres-juvenils-sant-jordi-2023/

TROBADA DEL CLUB DE LECTURA  AMB L’ESCRIPTOR JORDI DAUSÀ

A la trobada del Club de Lectura d’aquest mes de març passat, hem comentat la novel·la De sobte pensa en mi d’en Jordi Dausà, i ho hem pogut fer amb la presència de l’autor.

La novel·la de Dausà, situada entre muntanyes d’un poble costaner, ens narra les desventures d’un escriptor que sobreviu aïllat en una casa familiar,  on intenta acabar un llibre que està fent per encàrrec.

De sobte pensa en mi, d’en Jordi Dausà

Amb l’autor vam poder comentar els aspectes de la novel·la que més ens van sorprendre, o els que ens van semblar més curiosos. Mica en mica vam anar descobrint els secrets d’aquesta història i fins a quin punt està inspirada en la vida real.

Així doncs, agraïm a en Jordi Dausà que acceptés la invitació i vingués a compartir amb nosaltres una conversa al voltant del seu llibre, d’allò més interessant i entretinguda, i sobretot molt divertida.

Moltes gràcies!

Refugi de peregrins i restaurant afartapobres, ermita d’un sant miracler i punt de trobada d’ocupes, pescadors i boletaires. Sant Renard ha sigut moltes coses al llarg de la seva existència. I als boscos que la rodegen hi viuen arreplegats que han vist i fet de tot.

En Saül Mariscal és un quarantí que s’ha instal·lat a la casa familiar de Sant Renard. Viu dedicat a l’escriptura de la biografia d’una actriu porno de poca volada i a les crítiques literàries de llibres d’autors a qui detesta. Una successió de fets, i de personatges estrafolaris, li faran emprendre una cursa demencial per salvar les poques coses que queden senceres a la seva vida.

Jordi Dausà i Mascort (Cassà de la Selva, 1977) és mestre i escriptor. A estones escriu en diferents mitjans, i va ser blocaire quan ja no quedaven blocaires. Boxejador inconstant i tarambana, és autor de Manual de Supervivència (Premi Montflorit de novel·la el 2010), El gat de Schrödinger, Nits de matapobres i Lèmmings. Alguns relats seus han estat publicats en diferents antologies col·lectives com Delinqüents (Llibres del Delicte), i ha col·laborat en projectes editorials destinats a l’ensenyament de la llengua catalana.

Sponsor

Altres articles interessants

Espai publicitari