Roses per l’excursió.

Comparteix-nos amb els teus

Taller de roses dolces de Sant Jordi.

Avui dijous 21, proper al nostre Sant Jordi del 23 d’abril, els nens i nenes de cinquè de l’Escola La Pabordia han fet un taller d’elaboració de roses de Sant Jordi.

Són unes roses molt especials, puix que són ben dolces i tenen una bona intenció: recaptar diners per l’excursió de final de Primària.

Aquesta mainada espera amb candeletes poder fer aquesta excursió que significa la fi d’una etapa i l’inici d’una nova.

És important inculcar el valor de les coses i per aquest motiu fan partícips als nens i nenes en les diferents tasques necessàries per ajudar a recaptar diners i que l’excursió sigui assequible econòmicament per a tothom.

Per a fer les roses de llaminadures necessites:

  • Cintes roges (llengües) per a les flors -(una per a cada rosa)
  • Cintes o gominoles verdes per a les fulles 1 o mitja per cada flor
  • Pals de broqueta o escuradents per a la tija

Elaboració:

1. Doblega una cinta verda en forma d’onada. Les “ones” simularan les fulles, per tant, no cal que siguin totes iguals. Punxa-la amb el pal de broqueta i reserva.

També podries tallar les cintes en forma de triangle i anar clavant-les al pal de forma irregular. Si no trobes cintes verdes, pots utilitzar gominoles redones d’aquest mateix color (foto de la dreta).

6-5-Roses cintes llaminadura cuinadiari-1

2. Amb una cinta roja forma la rosa:

a) Ho pots fer sense complicacions enrotllant la cinta sobre si mateixa com hem fet aquí:

6-5-Roses cintes llaminadura cuinadiari-2-1

b) O enroscant la cinta fent doblecs:
Comença fent un rotllet amb un dels extrems de la cinta. Seguidament vés girant la flor i cada vegada que la gires, li fas un petit doblec per tal de donar-li volum i “formar” els diferents pètals. Ha de quedar ben atapeïda perquè si no es pot desfer fàcilment.

Una vegada la tingues feta, posa l’extrem a la part de sota i punxa-la amb el pal de broqueta.

6-5-Roses cintes llaminadura cuinadiari-2-2

Com presentar les roses de llaminadures?

Per a la presentació pots fer-les de diverses maneres, te’n proposem dues:

Rosa individual: En primer lloc, pots embolicar la teva rosa de manera individual ficant-la en una bosseta de paper cel·lofana. En aquest cas, hauràs de deixar la part oberta per sota i amb un llaç lligar-la per la meitat. Per això, et pot venir molt bé el nostre rotllo per fer llaços.

Ram de roses: L’altra idea que us proposem és fer diverses roses i punxar-les a l’extrem en punta en una base de suro en el format que més t’agradi. Aquesta base procedirem a col·locar-la sobre una capseta o cistella per posteriorment.

En aquest cas, han fet una bona pila de roses individuals, perquè és molt més pràctic per a vendre a la porta de l’escola entre els alumnes dels altres cursos. I aquest és el resultat final.

Sponsor

Altres articles interessants

Espai publicitari