Roses per l’excursió.

Comparteix-nos amb els teus
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Taller de roses dolces de Sant Jordi.

Avui dijous 21, proper al nostre Sant Jordi del 23 d’abril, els nens i nenes de cinquè de l’Escola La Pabordia han fet un taller d’elaboració de roses de Sant Jordi.

Són unes roses molt especials, puix que són ben dolces i tenen una bona intenció: recaptar diners per l’excursió de final de Primària.

Aquesta mainada espera amb candeletes poder fer aquesta excursió que significa la fi d’una etapa i l’inici d’una nova.

És important inculcar el valor de les coses i per aquest motiu fan partícips als nens i nenes en les diferents tasques necessàries per ajudar a recaptar diners i que l’excursió sigui assequible econòmicament per a tothom.

Per a fer les roses de llaminadures necessites:

  • Cintes roges (llengües) per a les flors -(una per a cada rosa)
  • Cintes o gominoles verdes per a les fulles 1 o mitja per cada flor
  • Pals de broqueta o escuradents per a la tija

Elaboració:

1. Doblega una cinta verda en forma d’onada. Les “ones” simularan les fulles, per tant, no cal que siguin totes iguals. Punxa-la amb el pal de broqueta i reserva.

També podries tallar les cintes en forma de triangle i anar clavant-les al pal de forma irregular. Si no trobes cintes verdes, pots utilitzar gominoles redones d’aquest mateix color (foto de la dreta).

6-5-Roses cintes llaminadura cuinadiari-1

2. Amb una cinta roja forma la rosa:

a) Ho pots fer sense complicacions enrotllant la cinta sobre si mateixa com hem fet aquí:

6-5-Roses cintes llaminadura cuinadiari-2-1

b) O enroscant la cinta fent doblecs:
Comença fent un rotllet amb un dels extrems de la cinta. Seguidament vés girant la flor i cada vegada que la gires, li fas un petit doblec per tal de donar-li volum i “formar” els diferents pètals. Ha de quedar ben atapeïda perquè si no es pot desfer fàcilment.

Una vegada la tingues feta, posa l’extrem a la part de sota i punxa-la amb el pal de broqueta.

6-5-Roses cintes llaminadura cuinadiari-2-2

Com presentar les roses de llaminadures?

Per a la presentació pots fer-les de diverses maneres, te’n proposem dues:

Rosa individual: En primer lloc, pots embolicar la teva rosa de manera individual ficant-la en una bosseta de paper cel·lofana. En aquest cas, hauràs de deixar la part oberta per sota i amb un llaç lligar-la per la meitat. Per això, et pot venir molt bé el nostre rotllo per fer llaços.

Ram de roses: L’altra idea que us proposem és fer diverses roses i punxar-les a l’extrem en punta en una base de suro en el format que més t’agradi. Aquesta base procedirem a col·locar-la sobre una capseta o cistella per posteriorment.

En aquest cas, han fet una bona pila de roses individuals, perquè és molt més pràctic per a vendre a la porta de l’escola entre els alumnes dels altres cursos. I aquest és el resultat final.

Sponsor

Altres articles interessants

Espai publicitari