Recollida d’escombraries, nous plans i nova manera de pagar les taxes.

Comparteix-nos amb els teus

Al llarg de la publicació de la nostra revista, ja portem una colla d’articles parlant de les deixalles que queden el voltant dels contenidors i de la trista imatge que donem com a ciutat. L’alcalde Lluc va engegar una iniciativa, per vigilar de manera especial tot un seguit de contenidors i organitzar unes recollides extres. A Palau-sacosta vàrem assenyalar dos punts. Un el carrer Camí vell e Fornells i especialment en el carrer Aragó, a tocar de la carretera de Barcelona, sector de l’Avellaneda. En tots aquests punts, es dona el fet que serveixen d’abocadors d’industrial, jardiners i altres, sense cap escrúpol de deixar a terra totes les bosses i andròmines que facin falta. I dit de passada, quan aquests contenidors estan en aquestes condicions i del tot plens, els mateixos veïns ho deixen a terra.

Com associació vàrem voler aportar la nostra particular iniciativa i fer saber el que ens semblava. Aquests espais com els descrits, són punts de pas molt concorreguts i amb un excel·lent espai per aturar-se. Si aplicàvem una política d’acostar més els contenidors en els carrers de veïns per tant, els canviàvem de lloc, podíem millorar l’espai, per la neteja i pels mateixos veïns.

No fa molts dies, els tècnics de Girona + neta, i nosaltres vàrem estar estudiant la proposta i la nova ubicació. Resultat, més de la meitat dels veïns no ho veien bé.

Arribat en aquest punt, els tècnics municipals, ens vàrem comentar, que tot el barri de Palau-sacosta, serà de recollida domiciliària d’escombraries. En poc m mesos. Els contenidors desapareixen dels carrers, excepte a la zona dels pisos del carrer Jocs Olímpics. TEMA TANCAT.

Recollida domiciliària, com funcionarà.

Ben segur, abans d’aquest estiu, l’empresa Girona + neta, reunirà, un per un, tots els barris afectats per explicar el detall de com funcionarà. És a dir, dies i hores de recollida selectiva, tipus de cubells a deixar a la porta, etc., etc. Quan tinguem aquesta informació us convocàrem a tots, per explicar amb detall com serà tot el procés.

Taxa del servei de recollida i gestió de residus.

Pagar en un sol cop o ajornat.

Tots coneixeu que des de l’any 2023, la taxa del servei de recollida, que abans quedava inclòs a la factura de l’aigua, ha quedat com un tribut més i, per tant, té els seus terminis legals per pagar-la.

Si no teniu ordre de domiciliació donada i us voleu acollir a aquest sistema de pagament en tres ajornaments, podeu efectuar aquest tràmit fins al dia 05/03/2024, directament accedint a l’Oficina Virtual Tributària de l’Ajuntament de Girona www.ajgirona.cat/ovt, amb els sistemes d’identificació electrònics corresponents o bé presentant la sol·licitud per altres mitjans establerts legalment (Seu Electrònica, correu certificat i oficines d’assistència en matèria de registre i als registres electrònics generals).

 Podeu consultar les vostres domiciliacions i altres dades i tràmits accedint a www.ajgirona.cat/ovt amb els sistemes d’identificació electrònics corresponents

 Més informació:

https://seu.girona.cat/portal/girona_ca/serveis/e-registre/AaZ/1375.html

Sponsor

Altres articles interessants

Espai publicitari