Plaça de l’església de Sant Miquel, una qüestió de llums

ESGLESIA DE SANT MIQUEL
Comparteix-nos amb els teus

Enguany a l’ajuntament els hi falta una partida pressupostària, per il·luminar aquest espai d’acord amb el conveni de l’any 2022.
Partida, deixadesa, desinterès, i o fins i tot paperassa administrativa. En toc cas ja fa tres anys que esperem els tècnics.

Tot sovint he d’explicar que la lletra petita dels acords, escrits o no, acaben depenent de detalls, que espifien aquella voluntat primera, deixant-ho tot amb el que abans en dèiem: “aigua de borranyes”.

Deixeu que us expliqui en tres actes, com en el teatre. Tinc escrits els tres actes, en falta el desenllaç.

Acte primer:

Any 2022. Conveni signat entre el Bisbat i l’Ajuntament de Girona, que entre altres apartats, cal significar, l’apartat tercer.- L’Ajuntament de Girona, a partir de la signatura del present conveni, assumeix la satisfacció del cost del subministrament elèctric i manteniment dels fanals que donen llum a l’accés i a la plaça de l’Església i, com ha estat sempre, el campanar i l’església de Sant Miquel de Palau-sacosta, especialment la seva façana principal-, romandran il·luminades cada dia des de l’absència de llum solar.

Acte segon:

L’Ajuntament de Girona, va procedir a instal·lar el 1993 els focus, amb la finalitat de donar rellevància aquest conjunt arquitectònic, referent identificaria de l’antic Palau-sacosta però al mateix temps assenyalant en el paisatge d’aquesta part de la ciutat el nucli de Palau” (CATÀLEG DEL PATRIMONI HISTÒRICO-ARTÍSTIC de L’Ajuntament de Girona).

Acta tercer:
Anys 2022, 2023 i febrer del 2024. Només resten encesos els fanals de la plaça. Les dues torres d’il·luminació del campanar, resten apagades. Sembla que s’ha de substituir les llums antigues per tecnologia “led”. Diuen que aquests llums gasten menys energia elèctrica, puix a Palau-sacosta, fa tres anys que no gasten res.

Desenllaç:
En mans de l’alcalde Lluc.
Escrit dirigit a l’alcalde Lluc, DEMANEM:
Que es duguin a terme amb caràcter urgent totes aquelles actuacions per donar compliment als compromisos adquirits.., que podeu veure tot seguit.

Sponsor

Altres articles interessants

Espai publicitari