Montse Busquets – La Cuina de Palau

Comparteix-nos amb els teus

Entrevista a la nostra cuinera Montse Busquets.

Bona tarda, Montse fa un any vam començar el nostre projecte de La Cuina de Palau; així que vam contactar amb tu i de seguida et vas apuntar. Ens agradaria que tothom pugui conèixer aquesta dona tan fantàstica, permetem que et fem algunes preguntes:

Ens fas cinc cèntims de qui és la Montse Busquets?

Tinc seixanta-cinc anys i des de fa uns mesos em deleixo amb la meva jubilació. He aconseguit fer una cosa que m’agrada molt, junt amb el meu marit, l’Enric, fem classes de cuina: cuina senzilla de casa nostra per poder-la gaudir aprenent.

A quina edat vas començar a cuinar?    

A disset anys vaig anar a servir: “servei de la llar” en deien, allà vaig aprendre molt. Després vaig estar treballant sempre en relació amb hostaleria, i a trenta-cinc anys vaig anar a treballar en un restaurant Ca l’Aurora de Pont Major, on vaig entrar a la cuina, i van ser vint-i-dos anys fruint d’una cosa que m’agrada.

Què et va impulsar a fer-ho?      

Sempre m’ha agradat estar a la cuina principalment als fogons, era una cosa que ho portava dins.

Taller Cuina d’Aprofitament de La Cuina de Palau

Hi ha alguna cosa o algú que t’inspiri a l’hora de cuinar?  

Veure la gent com sent goig amb el qual tu els hi has preparat, i quan no surt bé, o no tan bé, mirar de millorar-te.      El que m’ha inspirat a ensenyar la nostra cuina són les ganes d’aprendre de la gent de la nostra cuina.

Quin és el millor record que tens d’un plat fet per tu?

Veure com la gent, després de menjar, entraven a la cuina a felicitar-te i agrair-te el plat: Peus de porc al forn, pastís de xocolate amb galetes… I que anys després quan ens retrobem, et recorden el que havien gaudit.

Qui ha influït en el teu estil de cuina?   

El meu marit l’Enric, que sempre li ha agradat la cuina casolana, la de casa de cada dia.  Les classes de cuina que fem, és una cuina que agrada a tots, és fàcil i de casa nostra.

L’Enric i la Montse en el taller de cuina per a nens i joves.

Per què t’agrada la cuina catalana?         

Perquè forma part de la nostra cultura! Tenim uns productes de la nostra terra que no ens podem acabar, i la manera de cuinar del xup-xup de les nostres mares i àvies, que amb el que tenien feien miracles a la cuina per poder menjar tots, no es pot oblidar.

Quin és el teu objectiu com a cuinera?            

Poder ensenyar tot el que he après poder compartir-ho amb els altres; quedar-m’ho per mi no té cap satisfacció.     

La cuina no té secrets, si un no sap compartir, no serà mai feliç.  

La Monste sempre ens diu: Recordeu, a la cuina hi ha tres coses essencials.

“TRANQUIL·LITAT, BONS ALIMENTS I UN BON POLS DE CARINYO”

Si veniu als tallers, la coneixereu, us divertireu i aprendreu a cuinar-ho per a la vostra gent.

Aquí us deixem un recull d’algunes de les receptes que ens ha ensenyat la Montse.

Sponsor

Altres articles interessants

Espai publicitari