Taller de pintura i dibuix 2021-2022

Comparteix-nos amb els teus

Reportatge fotogràfic de Pepe Herrero.

Entrevista al professor Antoni Rojas.

Bon dia, Toni, aquest és el tercer any del nostre curs de pintura i ens ha semblat, que n’hem de parlar una mica. Tu saps que des d’aquest any passat, estem fent una revista digital, amb una col·lecció de butlletins mensuals i una revista, que fem coincidir amb el trimestre natural, amb noms com “primavera”, “estiu”, “tardor” i “Nadal” i podria ser una bona ocasió, en aquesta revista de primavera, de parlar una mica del curs, de les aficions de les persones que el formem, i sobretot del que esteu fent i finalment si és possible poder veuran alguna mostra.
En tot cas, i començant per tu, se’ns acumulen tota una sèrie de preguntes:


Qui és i com és, professionalment parlant, el nostre professor?

Bon dia, Valentí, en primer lloc, cal aclarir que no sóc professor, crec que monitor podria ser la definició més justa, ja que no estic titulat com a tal. Jo em definiria com un bon aficionat a la pintura, que des de molt petit sempre tenia tendència a dibuixar.


Dibuixes o pintes? Dispensa la meva simplicitat, però estic pensant amb les més de cinquanta làmines de pintura, que ens vares portar, per fer-ne copies per la gent que vingués el curs, cap d’elles era fàcil de reproduir, el menys per un neòfit com jo.

El dibuix és la base de la pintura, ara que em dedico més als retrats a l’oli, convé practicar molt amb el dibuix i ho aconsello sempre.


Des de quant te dediques a la pintura i el dibuix?

Com ja he dit sempre he tingut aquesta afició, fins que un bon dia vaig topar-me amb un parent pintor i em va donar la primera empenta, vaig continuar l’afició sol fins que vaig conèixer més tard en Joan Colomer gran pintor paisatgista, que em va donar la segona empenta, a partir d’aquí he fet diverses exposicions. Ara em dedico als retrats, animat per un altre artista a Platja d’Aro que es diu José Guillen.


Parlem de la gent que està fent el curs o que podem venir de nou:

D’esquerra a dreta: Daniel. Joaquim, Guillermina, Rosa, Antoni, i Glòria.


Que fan i sobretot com? Els alumnes que venen son tots jubilats i tenen diversos perfils o tendències, uns s’han estrenat en aquest curs, no havien pintat mai i d’altres ja havíem coincidit amb el taller d’en Joan Colomer i tenen una bona experiència. Actualment, són cinc alumnes molt ben avinguts i ens ho passem molt bé.


No fa molts dies, parlàvem que seria bo que vinguessin un parell de persones mes. Que els diries els que s’ho poden estar pensant:


Doncs que no pensin gaire, no cal tenir experiència, tenim tots els nivells i progressem a poc a poc sense tensions.

Puc fer qualsevol modalitat? I en tot cas, que els recomanes com a perfil.

Les modalitats que puc aconsellar són dibuix al carbonet i pintura a l’oli.

M’he d’adaptar els que altres estan fent o puc triar i fer lliurament el que m’agrada?

Cada alumne tria el tema que més li agrada i m’ho proposa per si és adient al seu nivell.

Parlem de l’afició i creativitat de les persones que segueixen el curs.

Guillermina Vázquez, Daniel Ferrer, Rosa Pérez, Gloria Masip i Joaquín Muñoz.

Guillermina: Pintar per mi és una activitat que m’agrada i em relaxa moltíssim i al vostre centre hi he descobert l’ambient que fa que em senti molt acollida. Un grup molt agradable, el  professor és fantàstic  i moltes atencions per par part vostre. La Covid ens ha frenat a tots molt, però espero poder continuar amb la mateixa il·lusió de quan vam començar.

Joaquim: No tic res especial a dir, en faig prou en tot el que digui en Toni.

Daniel: Vaig començar amb el dibuix i ara faig la meva primera pintura.

Glòria: Et parlaré de l’Antoni: La seva serenitat i tranquil·litat fa que en poques paraules vegis les teves errades.


Rosa
: Em vaig decidir a fer aquesta activitat per distreure’m i un cop allà m’he trobat un grup d’amics, un professor excel·lent i un ambient molt agradable, que fa que encara m’agradi més la pintura.

En Joaquim i tots els altres coincideixen en uns trets essencials, tenen una gran afició i gaudeixen de tot el que estan fent. Cada dia i cada nou quadre és un repte i com expliquen ells mateixos, s’ho “passen pipa” que ens diria algun net.

Moltes felicitats a tots, les pintures i dibuixos que he vist tenen molta qualitat.

Parlem de l’espai del local social


Des que vam començar, el curs, es fa un cop a la setmana, el dijous de deu a dotze del matí.
¿És un horari còmode?, ¿faries quelcom de canvis, en l’horari o els espais, tot i que ja saps que els tenim molt limitats?

Si,  em sembla que a tots ens va bé aquest horari,  dues hores de treball dona per molt. Referent al local és ideal, té molta llum i és alegre, però l’espai per guardar el material és molt just.

Sponsor

Altres articles interessants

Espai publicitari