Mobilitat (2). Millores necessàries

OBRES
Comparteix-nos amb els teus

El primer article va quedar publicat el mes de juny de l’any passat, amb el detall d’un seguit de problemes pendents de resoldre. Fem un repàs:

Carrer Pica D’estats: Substituir el sistema d’aparcament en bateria, per un aparcament en línia. Avui hem pogut comunicar els veïns, el resultat de les gestions fetes i ho hem fet amb aquesta carta, que reproduïm, enviada al nostre representant en el sector de Mas Abella, Francisco Muñoz.

Benvolgut Francisco, amic i company de Junta, després de molts dies de parlar de la problemàtica del sector, que anomenem Mas Abella, en sembla que arribat l’hora de comentar i d’escriure, blanc sobre negre, el seguit de gestions que portem fetes i dels resultats d’aquestes.
Vull recordar, que el primer cop, ja ens vares portar a la junta, una de les preocupacions, que si bé, encara no està resolta, sí que tenim una contesta.
El mes de juny de l’any passat, vàrem publicar un article a la nostra NEWS: “Mobilitat, millores necessàries” i un dels temes era el carrer de la Pica d’Estats.

Substituir els aparcaments en bateria, per aparcaments en línia, per guanyar espai de pas i d’entrada els garatges privats.


Tot i això, hem hagut d’esperar uns mesos, perquè els serveis municipals entenguessin el problema. De fet, va ser amb el teu escrit, firmat per a tots els veïns, el principal motiu de canvi de criteri. Finalment la contesta ha estat:
“Els tècnics ja han estudiat i marcat sobre plànol la reordenació dels aparcaments del carrer Pica d’Estats. S’ha traspassat a les brigades perquè planifiquin l’actuació en el seu calendari de treball habitual”.


Millorar alguns dels mobiliaris del parc infantil del carrer Pla Guillem.


En aquest cas, la contesta ha estat més ràpida:
“En relació amb el vostre avís de data 2 de març de 2022 referent el gronxador retirat del parc infantil del carrer Pla Guillem, l’informem que, atesa la nova llei 9/2017, de 8 de novembre de Contractes del Sector Públic, s’ha obert una licitació de subministrament de jocs infantils i que aquests encara no han estat servits”.

Modificar l’enjardinament del pas de la zona verda entre el carrer Mas Abella i el carrer Pica d’Estats.


Aquest tema no té una solució immediata, i de moment es torna endarrerí. De totes maneres es dona un canvi substancial, que és el compromís de modificar el pas i deixar-lo assequible a tothom. El regidor d’urbanisme ha contestat els nostres requeriments i ens ha informat que els serveis tècnics municipals han de redactar un projecte, que garanteixi la seguretat per a tothom, cosa que no es pot fer, amb una simple intervenció de les brigades municipals. Aquesta ha estat la seva contesta:
“Quan l’Ajuntament estigui en disposició de poder elaborar el projecte i executar-lo ho farà, però que ara mateix el volum de projectes municipals no permet fer-ho de forma immediata”.

Des de l’associació estem col·laborant amb els regidors i serveis tècnics municipals, amb tots els projectes pendents i aquest serà un mes. Ara mateix estem fent el seguiment de:

Cruïlla de Torre Malla, carrer Aragó i Camí vell de Fornell: “Montessori-Palau i el tennis Girona”.

Modificar la viabilitat i mobilitat dels carrers al voltant de l’escola les Alzines i l’escola de la Pabordia.

Les obres exteriors en el Local Social, aprovades per pressupostos participats de l’any 2019.

Modificar i millorar la mobilitat de la zona comercial del Leroy Merlin, com a més rellevants, i altres petites obres.


Sponsor

Altres articles interessants

Espai publicitari