M. Àngels Planas, pregonera festa major 2023

Comparteix-nos amb els teus

Estimats veïnes i veïns, amics i amigues, benvolguts tots i totes,

Moltes gràcies per l’honor que em feu de ser avui la pregonera Festa Major de Palau-sacosta

Mai m’havia passat pel cap que em féssiu un regal així i vull compartir amb tots el sentiment d’il·lusió, alegria que em va envair quan em vau oferir aquesta responsabilitat.

Recordo aquesta sensació de gratitud i compromís, d’emoció, una sensació semblant a la que vaig experimentar quan el president Carles Puigdemont em va demanar que formés part del seu projecte polític i de ser regidora de la nostra ciutat. Va ser un moment de reflexió, una crida interna a servir la ciutat on vaig néixer i que tant m’estimo.

Palau-sacosta és més que una ubicació en un mapa, és el nostre estimat racó, la nostra llar, el lloc on compartim somnis, projectes, i en definitiva on vivim. Un meravellós indret que ens omple d’orgull i on els  orígens i la diversitat que ens defineixen.

Quan amb en Josep vam arribar aquí, aquest desembre farà vint anys, com passa el temps!, vam creure clar que era el millor lloc per construir la nostra família.

 Aquí hi vam trobar tot el que necessitàvem: una comunitat tranquil·la, la proximitat al centre de la ciutat, l’abundància de natura i connexions fàcils amb el món exterior. És un lloc que ens ha acollit i en el qual hem trobat la nostra pròpia identitat.

Aquí va néixer el nostre fill, en Quim,  que ara ha marxat fora a estudiar i per primer cop no podrà viure la festa major del seu barri.

En aquests anys, hem vist el nostre barri transformar-se i créixer. De les cases disseminades entre els boscos, hem passat a ser una comunitat en creixement.

Hem vist l’aparició de noves botigues, restaurants, perruqueries i escoles que han donat vida a aquest racó tan especial de la nostra ciutat. Som un barri amb personalitat i identitat pròpia, quants de nosaltres no diguem “baixem a Girona” quan anem al centre.

 Estem molt orgullosos de ser palauencs i palauenques!

Recordo amb afecte el 2011, quan vàrem arribar a l’alcaldia, i jo li vaig demanar ser regidora d’aquest barri. Aquest pas em va permetre establir un contacte directe amb molts de vosaltres, conèixer les vostres necessitats i preocupacions, i compartir les alegries i sobretot enfocar els reptes per anar millorant el barri.

Aquests anys m’han permès conèixer persones formidables, i de fer-hi una profunda amistat amb algunes d’elles.

I conèixer masies, indrets i la història de Palau-Sacosta gràcies a les passejades i explicacions d’en Joan Corney que cada any fem durant la festa major.

 Recordo els principis de la relació amb en Joan Corney, que era el president de l’Agrupació Cultural i Recreativa de Palau-sacosta. Aquella primera trobada al Boston, i com vam començar a parlar sobre com millorar el nostre barri.

Va ser d’aquelles primeres converses que va sorgir la idea de crear una associació de veïns que representés tots els sectors del poble.

I va ser l’incansable i treballador Romà Monreal qui es va posar al capdavant d’aquella primera junta que tants records em porta. I que tanta feina va fer.

Amb la presidència ara d’en Valentí Giralt, una persona molt activa i compromesa com tots sabeu, i la seva junta, continuem treballant junts per millorar la vida de tots nosaltres.

A través de l’Associació de Veïns hem estat capaços de cobrir moltes de les necessitats del barri i fins i tot hem aconseguit tenir, després de molt de treball i suor, un lloc de trobada on compartim moments únics i duem a terme activitats que enriqueixen les nostres vides.

No puc oblidar tampoc els moments complicats que hem viscut com a poble i com a país, com ara l’1 d’octubre i la pandèmia.

 En aquests moments de dificultat, el nostre barri va demostrar una unitat i cohesió excepcionals. Vam treballar tots junts cap a un objectiu comú, prioritzant la salut, la seguretat i el benestar de tots i cadascun de nosaltres.

I mentre avancem cap a un futur que es presenta ple de reptes i oportunitats, mai hem de perdre de vista el nostre orgull de ser poble.

Sovint es diu que som un barri privilegiat, però som molt més que això. Som gent treballadora i diversa que es lleva cada dia per tirar endavant les seves famílies i per construir un futur millor.

 És en el nostre barri on trobem la força per continuar endavant, on compartim somnis i on celebrem les petites i grans victòries de la vida quotidiana.

 Cada vegada som un barri més actiu, amb més vida comunitària i més relació entre nosaltres. El local social s’hi organitzen activitats, jo em vaig apuntar a fer ioga. És un punt de trobada per oferir serveis als veïns i veïnes i això ens fa aprofundir en el nostre sentiment de poble.

Orgullosos tots, no només ser palauencs i palauenques, sinó ser part d’aquesta comunitat que s’ajuda mútuament i creix junta. L’estima pel nostre poble, les nostres arrels i els valors que compartim fan que sigui un lloc únic i especial.

Una de les coses que més em fa feliç és veure cada vegada més nenes i nens pels nostres carrers. Aquest creixement és un indicador clar que el nostre barri té futur, un futur que es construirà amb les noves generacions que avui riuen, juguen pels nostres carrers.

En aquesta Festa Major, celebrem la nostra identitat, la nostra història i el futur que estem construint junts.

 No podem evitar sentir-nos emocionats per tot el que hem aconseguit i per tot el que encara ens queda per fer. Palau-sacosta és un lloc especial, i cadascun de nosaltres és part fonamental d’aquesta història.

Així que, estimades i estimats amics i veïnes, celebrem amb orgull el nostre passat, gaudim del present i mirem cap a l’horitzó amb esperança i determinació.

 El millor de Palau-sacosta està per arribar, i ho construirem junts, com sempre ho hem fet.

Que la festa major sigui plena de rialles i moments inoblidables.

Moltes gràcies i que visqui la Festa Major!

Sponsor

Altres articles interessants

Espai publicitari