Editorial. Revista Festa Major 2021

Comparteix-nos amb els teus
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

La segona revista de la nostra nova “news”

Aquest any sembla que podrem dir, aquest cop sí. Aquest cop sí que podem tornar a celebrar la nostra Festa Major de Sant Miquel. Sembla que fa molt de temps, de l’últim cop.
És evident que si ens ho mirem des de la perspectiva temporal, és un fet puntual, i ho seria, si les causes per no celebrar la nostra Festa Major, es degueren a una incidència, per exemple, un mal temps de pluges i vents. Però la causa es diu LA COVID19, una pandèmia mundial, que ha agafat tothom desprevingut. Una malaltia, que ha afectat milions de persones i que molts no han pogut superar.

Des d’aquí, vull tenir un record per a totes les persones que ens han deixat, de manera sobtada i a tots els seus familiars, que en els pitjors moments d’aquesta crisi, no han pogut ni tan sols fer un dol, amb tots els familiars i amics.

Ara, en el moment de començar a pensar en aquesta salutació, encara no estem segurs, que els dies programats per la nostra festa, és a dir, del 24 de setembre i fins al tres d’octubre, ser capaços d’aconseguir fer tot el programa que ens hem proposat, no podem oblidar que estem el mig de la cinquena onada” i ja hem vist que és molt difícil fer previsions.

És cert, que en aquests moments més d’un cinquanta per cent dels ciutadans ja estan vacunats i ara mateix ho estan fent els més joves, sense deixat el debat dels antivacunes, que amb els seus missatges, vestits del dret que tota persona té de prendre les seves pròpies decisions, acabant donant declaracions negacionistes, que ni tan sols són capaços d’argumentar, més enllà de tot els que s’escriu i acaben fent seus.

Ara ens toca treballar perquè la festa d’aquest any, comenci a ser un signe de recuperació de salut personal i social, per aconseguir-ho, som els de sempre, la gent de Palau, que cada any treballa de valent per aconseguir ,un any mes unes festes de participació i manteniment de les nostres tradicions.

Des de la més modesta opinió, en sembla que és essencial no perdre de vista un valor fonamental, L’EMPATIA. Vacunar-se és un gest cap als nostres familiars, amics i veïns. La vacuna ens protegeix en primera persona, però a la vegada protegim tot el nostre entorn. Vacunar-se genera una cadena exponencial de protecció.

Com a nova Junta que som des d’aquest passat mes de febrer, tenim el compromís de fer més gran aquesta associació, de manera que arribi a quanta més gent millor. Està molt bé, comptar amb una junta d’onze persones del barri i d’unes quantes més que fan de portaveus dels diferents sectors de Palau. Som un bon equip, però ens falta aconseguir que tot el que fem i tot el que preocupa a la gent de Palau, ens arribi i els hi arribi.

Per part nostra hem endegat la revista digital, “la news de Palau-sacosta”, amb tres publicacions fins ara, dos butlletins i la Revista de primavera. Amb uns temps on predominen de manera absoluta i si en permeteu exagerada, les xarxes socials, l’associació no podia continuar fent una revista anual i en paper. Necessitaven una xarxa pròpia, per explicar en detall tot el que està passant, ja siguin millores aconseguides com problemes per resoldre.

PERÒ, no és suficient. La informació és un flux, i sempre s’ha de moure en les dues direccions, i això encara no estem aconseguint del tot. Ara mateix pràcticament tots els sectors del barri, els veïns, per iniciativa pròpia han fet grups de WhatsApp on s’intercanvien, incidències, informacions i comentaris, però ens falla el filtre per convertir aquesta eina en un flux d’informació que ens arribi, per actuar i ser decisius com a barri.

En cap cas es tracta que l’associació participi directament d’aquests xats, però podríem buscar un sistema de comunicació per comentar temes urgents, cada cop que sigui necessari i un segon periodificat, cada dos mesos, per veure’ns i comentar tot els que ens preocupa de cada sector del barri.

Nosaltres la Junta, començarem a posar fil a l’agulla, tan bon punt acabin els actes programats de la nostra Festa Major, contactant amb tots els que podem. HEM D’ACONSEGUIR-HO.
Espera-ho que aquests dies vinents, ens vagin aclarint com es podran organitzar i celebrar totes les festes programades.

Des d’aquí volem desitjar-vos UNA MOLT BONA FESTA MAJOR.

Sponsor

Altres articles interessants

Espai publicitari