Butlletí, febrer 2022

Un mes curt de dies, però en cap cas d’activitats i novetats, que com sempre volem compartir amb tots vosaltres.

Assemblea General de l’any 2021

Els socis, un interessant debat

Celebrada el dia 18 de febrer de 2022 Aquest passat divendres, vàrem celebrar la nostra assemblea anual, la primera de la nostra junta. Per descomptat que celebrar una assemblea és,

Llegeix més…

L’escut de l’Associació de veïns i veïnes de Palau-sacosta

Actualització i adaptació. Acord a l’assemblea del 18 de febrer 2022 Des del primer dia, l’associació ha tingut, almenys, dues prioritats. La primera i principal ser una eina de gestió i representació, dels veïns, davant de l’ajuntament, però també mantenir les tradicions i la història del poble. Veient l’escut que varen dissenyar, els fundadors, ens reafirma aquesta voluntat.


Llegeix més…

És una constant, en els nostres articles, quan parlem de Palau-sacosta, el fer esmen els orígens, és a dir de quan Palau-sacosta, era un poble. Parlem dels anys seixanta, del segle passat. Quan escrius “anys seixanta”, sembla que era ahir, però quan hi fas l’afegit “segle passat”, ja et dona una altra magnitud de temps. ¿Com era Palau-sacosta aquells anys?, ¿com era la gent, com vivien?, ¿com era la seva vida i els seus entorns?

 En aquest cas en parlem, mentre gaudim d’una excel·lent col·lecció d’eines de pagès, que en Joan Corney ha tingut cura de recopilar, restaurar i exposar de manera privada i sobretot d’observar que a hores d’ara, la majoria no sabem com es deien i perquè servien i de la gran quantitat de paraules, que estem perdent. (no us perdeu la gàbia de conills d’aquest capítol). D’aquí ha sorgit la idea de RETALLS, que en forma de capítols, tot fruint d’indrets coneguts, però molt diferents.

Retalls. Joan Corney Vilà, (1945)

Records i vivències de la meva vida a pagès a Palau-sacosta

Aquest és el primer capítol d’un seguit de retalls de la meva vida a pagès. Són records dels anys de la meva infantesa al Mas Palahí de Palau-sacosta (conegut amb el sobrenom de Ca l’Àvia pels veïns i veïnes del poble). No volen ser unes Memòries, sinó més aviat l’expressió escrita de flaixos que busquen rememorar les experiències viscudes relacionades amb la vida i les feines del camp, els animals, els estris i les eines que es feien servir.

Llegeix més……..

Tallers de Pintura i dibuix

Un tastet de les persones i la seva activitat Avui, som dijous i he passat pel nostre local social, per saludar a les persones que estan fent el curs de…..

Llegeix més….

Sponsor
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Altres articles interessants