AQUEST ESTIU, NO ABAIXEM LA GUÀRDIA!

SEGURETAT
Comparteix-nos amb els teus

L’altre dia la patrulla policial del barri em va visitar per comentar la situació actual i la que es presenta de cara a l’estiu. La veritat que el percentatge de robatoris ha baixat durant aquests dos últims mesos, comparat amb la setmana santa que vam tenir un increment de robatoris.

Per tant, ara que ja estem immersos a l’estiu, no podem abaixar la guàrdia perquè durant el pont de principis de juny, va haver-hi una temptativa de robatori a la nostra zona. El que diem, temptativa, perquè gràcies al fet que va sonar l’alarma i que els veïns van avisar de seguida a la policia, que s’hi va personar i els lladres van foragitar sense poder robar res. Són àgils i aquest cop no els van agafar en aquell precís moment. De totes maneres les tasques d’investigació policial segueixen el seu curs i tot arribarà, encara que aquí no es poden detallar.

La patrulla de barri em van fer recordatori d’algunes accions en la que tots podem col·laborar:

  • Si sona una alarma, truqueu al 092 encara que no sapigueu el número de casa exacte.
  • Si escolteu un soroll estrany o advertiu la presència de persones amb actitud sospitosa a la rodalia del vostre domicili, no dubteu a trucar a la policia.
  • Si observeu portes o finestres forçades o indicis que s’hagi pogut produir un robatori, no toqueu res i aviseu a la policia.
  • Si detecteu un vehicle estrany a la zona, passeu un avís de la matrícula al 092 i ells la comprovaran a la base de dades mentre avisen a la patrulla que s’hi personi.

A vegades ens fa la sensació que no veiem passar a la policia, però hi són. Tenen unes rutes marcades per on passen sovint, a vegades amb el cotxe policial i d’altres van de secreta i, per tant, no els reconeixem.

També hi ha càmeres lectores de matrícula estratègiques que controlen les principals entrades i sortides del barri que ajuden a la Policia Municipal en les seves investigacions davant d’un acte delictiu.

No pot haver-hi policia a cada cantonada o càmeres a cada carrer, els recursos econòmics són els que són i nosaltres també hem de posar de la nostra part.

En moltes ocasions aplicar el sentit comú i posar dificultats als delinqüents per entrar a l’habitatge, fa que aquests hagin d’assumir un risc més elevat per cometre el robatori.

Panys millors, alarmes eficaces, detectors actius, portes de seguretat, veïns atents, càmeres privades gravant… són dificultats que els delinqüents han d’afrontar i vèncer per cometre el delicte.

Els factors TEMPS i SOROLL són determinants. Com més i millors inconvenients tècnics posem als lladres, més temps de resposta i preparació necessitaran, i en conseqüència els podem desmotivar i dissuadir de cometre un robatori.

QUAN MARXEU DE VACANCES …

  • Deseu els objectes valuosos en llocs segurs.
  • Comproveu que portes i finestres quedin ben tancades i connecteu l’alarma.
  • Aviseu persones de confiança de la vostra absència.
  • Demaneu a algú que us reculli la correspondència i doni un cop d’ull de tant en tant a l’habitatge.
  • Sigueu discrets a l’hora de comentar l’absència, eviteu donar detalls a les xarxes socials o comentar-ho amb gent desconeguda.
  • No tanqueu del tot les persianes o porticons no deixeu senyals visibles que facin pensar que sou fora de casa.
  • Demaneu a algú que us reculli la correspondència.
  • No  deixeu  al  contestador  automàtic  cap  missatge en  què  es  dedueixi  que  sou  fora.  Podeu  activar el  desviament  de  trucades  per  poder  respondre sempre.
  • És  convenient  que  tingueu  un  inventari  d’objectes amb  el  número  de  sèrie,  la  marca  i  el  model:  facilita la identificació dels objectes en cas de robatori.

Per poder-ne fer un seguiment de què està passant, estem potenciant els grups de WhatsApp per zones del nostre extens barri.

En aquests grups hi ha un responsable que té contacte directe amb la Junta de l’AV Palau-sacosta i alhora amb el grup de Seguretat de la Policia Municipal i de l’Ajuntament de Girona, de manera que qualsevol incidència important que passeu, es podrà redirigir ràpidament a qui correspongui.

Evidentment, si hi ha alguna emergència o veieu quelcom entrant en una casa, cal trucar al telèfon d’emergència 092 o el 112.

Si et vols adherir, envia un WhatsApp al 676 96 38 01  i t’inclourem al grup de zona que et pertoqui.

Que passeu un bon estiu!!!

Sponsor

Altres articles interessants

Espai publicitari