Tu formes part d’aquest barri.

LOCAL SOCIAL
Comparteix-nos amb els teus

Tu formes part d’aquest barri. És la manera que tenim per arribar a tots els grups de veïns que ja tenen creats els seus grups de xat i fomentar-n’ ha de nous, en els punts on aquest fet es dona poc o són simplement inexistents.

Tots som barri i tots podem treballar per millorar el nostre entorn.

No és exactament el mateix viure a Palau-sacosta, que sentir-se del barri de Palau-sacosta. Fa poc, en una entrevista, en preguntàvem si creia, com a president de l’associació de veïns, si les persones que vivíem el nostre barri, tenien un sentit de pertinença.  En un primer moment, i veient la relació que com associació tenim en el barri, vaig contestar que aquest sentit “en positiu”, quedava acotat a un reduït nombre de persones. També és natural. El noranta per cent de la gent que viu el barri, han vingut de fora o d’altres indrets de la ciutat i, per tant, la vinculació amb les tradicions i el territori no s’encomanen com “la covid”, d’un dia per l’altre.

En canvi, sí que s’encomana de manera ràpida, les incomoditats diàries i constants. Els carrers, els cotxes, els cotxes i els entorns escolars, el caos diari a l’entrada i sortida de les escoles del barri. Els sorolls, les herbes que creixen a les voreres, espais bruts el voltant dels contenidors i tants d’altres.

Hem après que la covid-19 és una pandèmia, però ens costa molt més assumir que l’incivisme és avui, també una pandèmia.

Seguint amb el relat de l’entrevista, vaig acabar afirmant, que era possible aconseguir aquest sentit de pertinença i que nosaltres, hi estàvem treballant de valent, per acostar-nos i ser veïns de tots i de tothom. Ho fem col·laborant en els grups de xat de tot el barri, fent arribar a tots, el que cada dia estem fent. Ho fem amb la nostra publicació digital, “la News de Palau-sacosta”, i la nostra plataforma de comunicació “info. Palau-sacosta i info2. Palau-sacosta”.

A l’associació som pocs socis, tot i que és evident, que avui dia,  només es parla de socis, en ambients com el futbol, a la resta, es parla de seguidors i d’aquests en tenim molts. Algun dia, també seran socis!

A hores d’ara, podem dir, que l’associació arriba a prop de més d’un miler de persones del barri, i finalment això és el que compta. El nostre objectiu és compartir i fer arribar a tothom les inquietuds de tots i a poder ser, aconseguir la solució els problemes de cada dia. Hi som per ajudar.

Trobades, per parlar de les incomoditats.

Sector de Mas Abella- Pujada de la Creu de Palau o com ens agrada dir: Palau-nord.

Aquest passat divendres, uns quants veïns d’aquest sector, ens vàrem trobar per parlar de les incomoditats que pateixen i de les millores obtingudes, i a l’hora poder-nos explicar tot el que fem i sobretot intentar crear aquest vincle de barri, tan necessari. És cert, que en cada sector, ens descobrim quelcom de dificultats específiques, com pot ser en aquest cas la convivència entre els veïns i els usuaris dels grups culturals, que treballen a Mas Abella. O de tot un seguit d’altres problemes comuns, com poden ser, la circulació de vehicles pels nostres carrers, la neteja de les voreres plenes de fulles o els espais dels contenidors i tot el que alguns deixen a terra.

Ben segur, que tots podem conèixer i saber, que en el barri, tenim grups de persones, que de manera voluntària cada setmana surten a fer un recorregut i recullen totes les deixalles que troben. Un s’anomenen el grup del “salabret” i d’altres, simplement surten a fer aquesta acta de “CIVISME”. En aquesta trobada vaig tenir la sort, de posar cara, a una d’aquestes persones, tot un  honor per la nostra associació. Considera-ho un fet molt rellevant, aquest comportament i en vull compartir en vosaltres unes reflexions:

Invagineu-vos que tenim davant nostra, algú que acaba llançant un paper a terra i, o ha deixat una bossa fora del contenidor d’escombraries. ¿Què fem? (li cridem l’atenció, ens indignem, ho recollim, o passem de llarg, tot enfadats i continuem caminant

¿Que fem, quan veiem una persona, que amb uns guants i una bossa, va recollint tot el que troba a terra o recull aquella bossa fora del contenidor? ¿Que pensem?

En altre temps se’n deia predicar amb l’exemple. Doncs el barri, tenim veïns que donen un excel·lent exemple de civisme i empatia.

D’aquesta trobada en varen sortir uns quants compromisos, que des de l’associació gestionarem:

  • Tenir una entrevista amb el regidor de Cultura, Adam Bertran, per parlar de les incomoditats, que genera el Centre cultural Mas Abella, com sorolls el carrer, fora-d’hores d’assaig i la poca cura dels espais exteriors del centre.
  • Fer una gestió a la Taula de Neteja, perquè es restableixi el pas de la màquina d’escombrar les fulles a la Pujada de la Creu de Palau.
  • Buscar una solució de circulació i aparcament, els dies de partit del Girona CF, en els carrers, el voltant de Mas Abella limitar la doble circulació, i els aparcaments a banda i banda i o posar algun mirall que millori la seguretat.
  • Continuar potenciant la creació i ampliació dels grups de veïns en el xat de seguretat i neteja, creat des de l’associació. Aconseguir que aquests grups, ara molt incipients, acabin conformant el sector “Palau-nord”

Aquesta mateixa tarda, mentre preparaven la sala per a la trobada, ens van visitar els veïns del carrer Estudi General de Girona, per parlar-nos de la seva proposta de festa el carrer. Vàrem quedar de trobar-nos el pròxim dia nou de juny amb tots els veïns, que hi vulguin venir, per parlar de com volen fer la festa i de la seva incorporació els grups de xats veïnals, i l’important que és per nosaltres comptar amb un representant seu, en el Grup de Seguretat del barri.

Sponsor

Altres articles interessants

Espai publicitari