Trobada de Costureres Viatgeres

TALLERS MANUALITATS
Comparteix-nos amb els teus

El passat 2 d’abril es va celebrar la segona trobada de Costureres Viatgeres. Varen escollir la nostra ciutat de Girona per a dur-la a terme, i més concretament al nostre barri de Palau-sacosta.

Els hi preguntarem algunes coses per a conèixer-les millor:

Què és Costureres Viatgeres?

El projecte de Costureres Viatgeres va néixer de les ganes de trobar-nos, cosir, aprendre i compartir les unes amb les altres tot creant una comunitat costuril més enllà de les pantalles.

És una trobada que organitzem un cop cada trimestre anant a diferents territoris catalans, apropant les trobades a totes les costureres de Catalunya i no centralitzar-les sempre a Barcelona.

La idea és trobar-nos, cosir i conèixer una mica el lloc on es fa. Ens agrada que sigui un dia on ens ho passem d’allò més bé i que hi hagi sorpreses, amics invisibles…

Aquest trimestre la trobada s’ha realitzat a Girona!!! L’organitzem entre @elfildelaclaudia, @noemiscucadas i @filblau; i en aquesta hi ha la col·laboració de la Bet Poch de @puntsfluixos.

Què hi heu fet a la trobada?

Vam preparar un dia per aprendre moltes coses noves. Per això vam organitzar uns tallers-racons on podíem fer i aprendre diferents tècniques de la mà de grans costureres que s’han ofert a compartir el que saben amb totes nosaltres.

Taller de Brodat Intuïtiu

Aquest taller es va fer de la mà de Bet Poch de @puntsfluixos, que ja havia fet també el taller de Brodat Creatiu al local de Palau-sacosta.

Els teixits blancs que ens van cedir generosament a @tejidosyasmina, els vam tintar, embrutant-nos les mans per crear un teixit nou. Després els vam muntar com un collage i els vam lligar amb diferents tècniques de brodat.

Va ser un repte per algunes, que van acceptar de grat i en van sortir uns portaagulles plens de color.

Vídeo de taller de brodat intuïtiu


Taller de Reaprofitament de retalls.

Aquest taller es va fer de la mà d’Adriana Docampo de @elfildelaclaudia.

Es tractava d’un taller d’aprofitament de retalls, de manera que els enganxàvem amb cola en una buata tèrmica per després passar la planxa i finalment encoixinant-los perquè no saltin.

Un cop acabat, cosir van quedar aquestes preciositats de cistelles. 

L’amic invisible

Es va organitzar un amic invisible, que es tractava del fet que cada costurera dugués una funda de llibre feta segons un tutorial que vam passar. Aquí podeu veure una mostra d’alguns d’ells.

Racó d’Intercanvi

Vam muntar un racó d’intercanvi de material i retalls. Tothom aportava el que volia i podia agafar tot el que necessités.

L’objectiu era la reutilització de la roba, botons, cintes … i allargar la seva vida evitant que esdevinguin un residu quan encara són útils i promoure i conscienciar del consum responsable.

Amb aquests retalls han sortit cosetes com aquestes:

Sorpreses i passar-ho bé!

Va ser un dia genial en molts sentits: l’ambient, la desconnexió, provar coses noves, compartir i aprendre però sobretot conèixer a persones meravelloses!!!

I no vam poder acabar el dia amb sorpreses com els sortejos de lots dels nostres patrocinadors i alguna sortideta per a conèixer millor Girona.

En resum, un dia 10 per totes nosaltres, on la creativitat i el bon rotllo es respirava a l’aire.
Des de l’organització donem les gràcies als veïns i veïnes de Palau-sacosta @palau-sacosta per la seva amabilitat i bona disposició.

Sponsor

Altres articles interessants

Espai publicitari