Saluda de l’alcalde Lluc Salellas i Vilar

Comparteix-nos amb els teus

Festa Major. Sant Miquel 2023

Sovint m’agrada dir que Girona la fan tots els seus barris, però el cert és que hauríem de puntualitzar que la fan també tots els seus pobles. Aquest juny passat va fer 60 anys de la incorporació dels antics municipis de Palau-sacosta, Santa Eugènia de Ter i Sant Daniel al terme municipal de Girona. Una data que inevitablement ens porta a mirar enrere i veure com ha canviat la nostra ciutat al llarg del temps.

Segurament Palau-sacosta és el poble que ha viscut la transformació més pronunciada dels tres. L’expansió de la ciutat de Girona ha acabat per connectar urbanísticament el nucli històric de la ciutat amb l’antiga parròquia de Sant Miquel, punt de referència de l’antic poble. A dia d’avui es fa difícil de recordar que durant segles, el recorregut per anar de les antigues muralles de Girona, ara convertides en bona part en la Gran Via Jaume I, fins a Palau-sacosta, s’havia de fer a través de camins de carro i només t’hi trobaves, de tant en tant, alguna masia disseminada o alguna fàbrica com Els Químics.

Però malgrat la metamorfosi de Girona i també de Palau-sacosta, el poble segueix mantenint la seva essència gràcies a una activa associació de veïns. Aquesta Festa Major de Sant Miquel 2023 n’és la prova més evident. Les desenes d’activitats organitzades ens demostren que el poble, ara convertit en barri, és ben viu i que té ganes de connectar les persones que hi resideixen. La voluntat: seguir fent poble.

Espero que pugueu gaudir molt de la Festa Major i que les veïnes i veïns de Palau-sacosta seguiu mantenint viva l’essència que us caracteritza.

Lluc Salellas i Vilar

Alcalde de Girona

Sponsor

Altres articles interessants

Espai publicitari