Palau, la flor del vi

Cartell de Temps de Flors 2024
Comparteix-nos amb els teus

Girona, Temps de Flors 2024. Punt d’exposició n. 108. Palau-sacosta

Temps de vi.


¨ El vi és sagrat damunt l’altar, és profà a la taverna, és la benvinguda al caminant, és el familiar a la taula de cada dia. Una petita obra d’art que ens alegra els ulls, el paladar i el cor¨. Eduard Puig i Vayreda (Figueres 1942 – 16 d’abril 2018).

Aquests mots reflecteixen molt acuradament perquè l’associació de veïns i veïnes de Palau-sacosta ha volgut dedicar aquest any la seva mostra floral a aquest element tan nostra com és el vi.
El nostre barri, abans poble, estava format per un conjunt de masies que es dedicaven a la pagesia i moltes d’elles estaven embolcallades per oliveres i parres que donaven caràcter al paisatge palauenc. La vinya i el blat marcaven el ritme de les estacions, dotant l’entorn d’una infinitat gamma de colors, com a mostra de la renovació del cicle vital.

Volem agrair molt especialment una d’aquestes masies que ha guardat en cura elements imprescindibles de la cultura del vi i gràcies a aquesta sensibilitat, avui podem gaudir-los perquè formen part de la nostra mostra floral.


Temps de flors ha de servir per a aquest fi, donar a conèixer als vilatans el seu passat, la seva història i tradicions. Malgrat haver-nos convertit en un barri més de Girona, Palau-sacosta continua reivindicat un passat propi, on els colors de la pagesia seran sempre presents.
I acabarem amb una frase d’en Josep Pla que diu: ¨ El que el vi ha fet per crear coses de qualitat, per produir espurnes d’intel·ligència, per afinar els sentits i el gust, per evitar el ridícul, per suscitar l’amor, per enriquir la comprensió, per avivar la vida de l’esperit, per fomentar la bondat, per enriquir la sensibilitat, és inenarrable per la seva mateixa desorbitada extensió. El vi constitueix un element inseparable de la vida.¨


Deixem-nos emportar per aquests mots de l’escriptor durant aquesta setmana de Temps de Flors. Gaudim de la ciutat, de les mostres florals, del nostre barri i sobretot d’una bona copa de vi al voltant de la taula.

Semals de vi. Vinyes de l’Empordà.
Sponsor

Altres articles interessants

Espai publicitari