Orgull de poble, orgull de barri.

Comparteix-nos amb els teus
Temps de Flors 2023

Temps de flors 2023 ja és història. Entre el 13 i el 21 de maig s’ha celebrat la 68a edició de la mostra. Durant aquests dies, Girona s’ha convertit en un jardí florit visitat per riuades de gent vingudes de moltes contrades. Palau-sacosta sempre havia quedat al marge. En ser un barri allunyat del centre, per tan lluny del circuit turístic, no s’havia plantejat mai la idea de formar-ne part. Però enguany, el president de l’associació de veïns va tenir la idea de fer un muntatge floral a un punt del nostre entorn. De seguida els membres de la citada associació varen acollir la idea amb entusiasme i es va fer un grup on es varen incloure persones amb experiència en exposicions florals, i a poc a poc la idea va anar agafant cos. Es va treballar durant mesos demanant permisos i configurant el projecte que al final va donar lloc a un dels muntatges més bonics que aquest any s’han pogut veure.

S’ha d’agrair especialment a les famílies del Mas Torre Sampsona i del Mas Palahí, per la confiança que han mostrat deixat uns carros, una tartana i un rampí que han donat forma a la idea principal que es va treballa: el passat com a poble de Palau-sacosta i el present com a barri de la ciutat de Girona. També cal fer un reconeixement especial a la disponibilitat que l’escola Les Alzines i el Centre d’Educació Especial han tingut col·laborant en la mostra i engalanant les seves façanes amb motius florals que han fet els seus alumnes.


Igualment, ens fa sentir molt orgullosos la implicació de molts veïns i veïnes que han estat pendents de la composició, fent torns per informar els curiosos que venien a veure-la i vigilant que ningú fes una bretolada.
De l’única cosa que estem queixosos, és de la poca implicació que ha tingut l’organització en la nostra mostra. No s’ha fet difusió ni s’ha posat en els circuits turístics. Pensem que si els barris fan l’esforç de participar, els organitzadors han de tenir cura i respecte d’aquests treballs i integrar-los en les visites, o com a mínim fer propaganda de tot el que es fa. Entenem que Palau-sacosta queda lluny de tota la zona que es pot visitar a peu, però segur que hi una manera d’integrar-lo en el circuit. No pot ser que ens sentim orfes després de tota la feina que s’ha fet i de l’acceptació per part de l’organització de la nostra idea. Esperem que per pròximes edicions se’ns tingui en compte i no se’ns deixi al marge. En tot cas, després de més de tres-centes visites, moltes d’espontànies gràcies al boca-orella, ens consta que ha estat un dels punts més ben valorats.
Quan s’estava desmuntant amb certa recança la composició, ja es va començar a pensar amb l’exposició del 2024. Un munt d’idees noves varen anar sorgint, fent palès les ganes que tenim tots que aquest any no sigui només l’anecdòtic i que a partir d’ara Palau-sacosta formi part per sempre de Temps del Flors.

Sponsor

Altres articles interessants

Espai publicitari