Última hora:
Crim masclista a la nostra ciutat, el barri de Sant Narcís. Una noia de 27 anys morta i un possible agressor detingut de 29 anys.
Rebuig, ràbia, condol. No trobo cap paraula que en sembli que pugui expressar tot el que sento, cada cop que es dona un nou cas. Un altre cop tornarem a llegir i a sentir, totes aquestes paraules, però la pregunta és que ha de fer la nostra societat, per erradicar aquests actes criminals, fruit de la covardia i del masclisme, que es continua repetint, amb una sénia sense fi. Amb un problema com aquest haurien d’anar tots a una. Els legisladors i els governs, per una banda, i la justícia per l’altre anar tots per un sol camí, cosa que a dia d’avui, encara, no ho hem vist cap cop. La sensació personal que tinc és que aquests fets són una pandèmia, com LA COVID, que només es podrà superar si s’agafa aquell model de lluita.
L’associació de veïns i veïnes de Palau-sacosta, manifesta el seu dolor i ràbia per la mort de la jove Gironina a mans de la seva parella. Tot el nostre escalf i suport a la família i amics. La violència masclista és una xacra social que cal combatre plegats i que no podem deixar de denunciar.
Un minut de silenci a la plaça de l’ajuntament. Foto del Punt diari
Estem de vacances. Tornem el mes de setembre, però abans parlem d’alguns problemes
La primera intenció d’aquest butlletí era de buscar una foto d’estiu i avisar-vos que aquest cop, els col·laboradors habituals de la revista ens agafem uns dies de vacances i explicar-ho. Que també és una altra manera de compartir barri. Però aquests dies, hem hagut de fer, tot un seguit d’intervencions al voltant de problemes de barri, que tot i sent dels més habituals, no deixen de ser un problema i en sembla que val la pena compartir.
Després de les pluges del mes de juny, ha arribat l’esclat de la vegetació, ja ens convenia, El nostre barri, és un espai verd, ple de jardins i espais privats molt ben cuidats, però també l’espai públic i aquí ja no podem parlar d’espais ben cuidats, tot el contrari, Els espais verds s’han convertit en camps d’herbes, les voreres, en alguns llocs són espais intransitables, tot esperant la intervenció de les brigades municipals o de les empreses que tenen encomanada aquesta feina.
Ens consta, que molts veïns del barri, han fet arribar a la bústia municipal les seves queixes, per espais concrets. Nosaltres com associació també ho hem fet i en sembla que val la pena que compartim aquesta experiència, sobretot per dos motius:
Girona és una ciutat bruta, es deia fa uns dies, puix ho continua sent.
Els tècnics i responsables municipals, han de triar entre el que és lògic de fer i el que poden o “volen” fer.
Tot seguit una mostra de les nostres intervencions, de les contestes rebudes i de la feina feta, tot plegat per tenir-vos el màxim d’informats.
CAS D’UNA VORERA INTRANSITABLE.
Es dona el cas, que a l’altre costat del carrer, són uns camps de propietat privada. Segons les normatives de gestió de la Secció de Paisatge i Biodiversitat, el primer pas és fer un requeriment a la propietat per què faci aquesta feina de neteja, tot donant-li el temps legal necessari (prop de seixanta dies). Si no ho fa, i després d’un altre seguit de gestions ho farà l’ajuntament, cobrant la feina feta. Temps aproximat sis mesos.
Conclusió: els drets del propietari, una sola persona, estan per sobre dels drets de tots els ciutadans que viuen o passen pel carrer (durant sis mesos). INCREÏBLE PERÒ CERT.
CAS DELS ESCOCELLS DE L’ESPAI EXTERIOR DE LA NOVA CLÍNICA GIRONA
Lamentable que un espai tan concorregut com aquests hagi arribat a tenir aquest aspecte. Avui dia 27 de juliol, ja està tot arreglat, després de passar l’avís (18 de juliol). En tot cas ens crida l’atenció el comentari que rebem: “Us comuniquem que s’ha demanat a l’empresa de jardineria que faci el manteniment correcte d’aquesta zona“. En permeteu un tòpic: Qui vigila el vigilant?
UNES FOTOS QUE PARLANT SOLES.
Escocells bruts de vegetals, espais que necessiten més manteniment o arbres que s’estan morint, fa molts de mesos i no es fa res, o quan en tenim uns de tan ufanosos que envaeixen les teulades i els veïns. quan es queixen, reben aquesta contesta:
Us comuniquem que aquests arbres no compleixen cap dels criteris per a ser podats, afectació a façana, fanals o no permetre el pas de vianants o vehicles, per la qual cosa no podarem. La caiguda de fulles no és una raó per a podar els arbres.
El manteniment i neteja de teulades i jardins corresponen als respectius propietaris i considerem que l’arbrat aporta uns beneficis ambientals que estan per sobre de l’interès privat. Serveis tècnics de Paisatge i Biodiversitat