Homenatge al poble de Palau-sacosta

Col·lecció Joan Corney
Comparteix-nos amb els teus

La història del nostre carro de temps de flors 2023

Tornant a casa, un capvespre de primavera, vaig veure tirat darrere un marge d’un carrer del barri de Palau un vell carro que algú havia abandonat. Alguna cosa en va cridar l’atenció i vaig apropar-me per veure’l millor. Era un carretó de fusta mig podrida i amb signes evidents del pas del temps. Però de sobte quan el vaig voler moure per observar-lo més a prop, tot el paisatge del meu voltant es va transformar, on ara hi ha cases amb jardins, on el verd dels arbres i la gesta predomina sobre qualsevol altre color, limitades per tanques enramades de flors de tots tipus, va passar a ser camps llaurats de colors intensos envoltant unes precioses masies que vivien de l’agricultura i que donaven vida a tot el poble de Palau-sacosta.

Autor: Josep Herrero Villalba……………………..1989.

Del groc del blat, al verd dels farratges, les hortes i els fruités que deixaven la flor per començar a donar els fruits. De cop ja no era un barri més de Girona, sinó un municipi ple d’història, de records i d’il·lusions dels seus vilatans. I aquella andròmina abandonada, vella i bruta, es va convertir en un carro magnífic, ple fins dalt de boniques flors de tots colors acabades de collir, que oferien un sortit de poms amb una infinitat cromàtica indescriptible.
Davant aquest miratge, vaig pensar que el millor que podíem fer, en honor al nostre passat, era restaurar aquell petit estri per aglutinar l’ahir com a poble i el present com a barri i convertir-lo en un test gegant per poder omplir-lo de flors en record al seu passat i apoderament del present.
Per fer aquest nexe d’unió no hi ha millor moment que quan Girona celebra Temps de Flors, que el nostre barri pugui gaudir d’una part de la seva història identificada en aquest carro ple de flors, amb els colors d’ahir i d’avui que caracteritzen Palau-sacosta, és la millor manera de retre homenatge a aquest poble que s’ha convertit en un magnífic barri de la ciutat de Girona.

Sponsor

Altres articles interessants

Espai publicitari