Coneixem Palau-sacosta. XIV Passejada de la festa Major

CARTELL REDUIT 2022
Comparteix-nos amb els teus

Diumenge dia 2 d’octubre a les 9 H 30

Aquest any fem una visita el sector oest del nostre poble

Punt de trobada: Polígon Mas Xirgu.

Aparcament del restaurant Mas Xirgu.

Enguany hem tornat a fer un recorregut per la zona oest de Palau-sacosta. Ben segur, que alguns dels assistents a la passejada, no situaven Palau-sacosta, en aquest indret.

Com cada any, el nostre company de Junta Joan Corney, ens va fer de “cicerone”, per aquest indret, avui convertit en un mar de naus industrials. D’aquest mar, en sorgeixen, encara ara, petites illes arquitectòniques, que pertanyen al passat, però que encara podem veure i gaudir. D’altres han desaparegut definitivament. El mar ho ha envaït del tot.

La visita comença en l’aparcament exterior del “Mas Xirgu”, avui restaurant i abans una masia. Resseguint l’antiga

Carretera de Santa Coloma, es porta a les instal·lacions del Mercagirona, antiga ubicació del ·” Mas de can Falgas“.

Ara resseguint un carrer, abans un camí ens porta a “Can Montiel, també conegut com a Torre Bonica“, ara convertit en un restaurant, però que ha mantingut el 100% de l’antiga estructura de la casa, que podem veure i visitar amb molt de detall.

Resseguint altre cop el carrer, arriben a una altra “illa”, el Mas de torre Sampsona. En aquest cas, un Mas que té els seus orígens en el segle XV o XVI i que encara avui és una magnífica masia.

Finalment, ens tornem a buscar altre cop l’antiga carretera de Santa Coloma, per trobar, pràcticament a l’antic límit de Palau-sacosta, el Mas de Can Devesa. En aquest punt donem per acabada la volta per un Palau-sacosta desconegut.

Sponsor

Altres articles interessants

Espai publicitari