Mobilitat i civisme.

ESCOLA LA PABORDIA
Comparteix-nos amb els teus

Pacifiquem el trànsit. Carrers segurs.

Tradicionalment, parlem de mobilitat per definir la necessitat de transport que té una societat per cobrir les seves activitats quotidianes, anar a la feina, de compres, al metge, oci, portar els nens a les escoles, etc.
En aquest article voldria centrar-me en aquest últim punt i com condiciona el dia a dia del nostre entorn.
Palau en ser un barri residencial, fa que molts dels seus carrers no estiguin preparats per una gran mobilitat, ja que solen ser estrets, d’una sola direcció i molts d’ells amb manca de manteniment per part de l’administració. Per això ens preguntem si el nostre barri està adaptat a les necessitats dels seus veïns i a l’alta mobilitat de trànsit que té, sobretot a unes hores determinades del dia, que solen coincidir amb les entrades i sortides de les diferents escoles.

Sempre es parteix de la premissa que la principal preocupació de l’administració, direccions de les escoles i AMPES ha d’anar encaminada de forma prioritària a garantir la seguretat dels escolars. Les entrades i sortides dels alumnes dels centres educatius és un acte social de primer ordre, però això ha de ser compatible amb el compliment de les normes que regulen el trànsit i mai han de ser causa eximent de l’obligació de complir la normativa de convivència i ús dels espais públics. A més cal tenir en compte que també s’han d’atendre les necessitats del veïnatge, que malgrat ser conscients de la proximitat amb centres educatius, no tenen per què patir una sèrie de problemes que genera aquesta activitat: dobles fileres de cotxes, ocupacions d’espais reservats a vianants, velocitats elevades, imprudències per part dels conductors, gran nombre d’autobusos aparcats durant un llarg període de temps ocupant un carril de circulació, o fent maniobres imprudents, etc.


S’ha estudiat que als voltants de les escoles hi ha un alt risc de produir-se accidents, degut especialment als embussos i a l’estrès dels conductors, per això cal buscar entorns molt més segurs tant pels nostres infants com pels veïns que viuen a l’entorn.


No és fàcil trobar una solució que acontenti a tothom, ja que la casuística de cada un de nosaltres, fa que tots tinguem una part de raó, per això seria bo que tant l’administració, les direccions de les escoles i l’associació de veïns es posés d’acord per fer un protocol que intentes racionalitzar el nostre barri, sent conscients que no és un treball fàcil, i que cada entorn escolar és complex, per exemple, la mobilitat al voltant de l’escola El Bosc de la Pabordia no és exactament la mateixa que a les Alzines i Montessori, potser buscant un protocol diferent per cada una d’elles i alhora intentant aconseguir uns punts comuns, faria que la mobilitat de tots fos molt més fàcil i així ajudaríem a la qualitat de vida de tots els ciutadans siguin o no del barri de Palau!

Sponsor

Altres articles interessants

Espai publicitari