Dificultats del Porta a Porta. Trobada amb la regidora de barri – Grup de G. Seguretat.

Comparteix-nos amb els teus

Acta de la trobada del dia 18 de novembre de 2024 a les 19 h.

Tema: Porta a porta. Enquesta feta entre els usuaris de Palau-sacosta, aportada documentalment amb el títol: APARTATS DE QUEIXA I MILLORA.

CONVOCATS:

M Àngels Planas, regidora de Barri

Josep M Figueras, cap de secció de Sostenibilitat.

Cristòfol Sánchez. Mas Grau (34)

Núria Bertran, Mas Prunell (165)

Mònica Vargas, Torre Rafaela (88)

Guillem Rey, Torre Malla (34)

Sílvia Benítez, La Solana i Boscos de Palau (56)

Manel Montoliu C/ Estudi General (28)

Francisco Muñoz, Mas Abella (21)

Valentí Giralt, Mas Jardí (107)

Jesús Rodríguez, Seguretat (46) – Neteja  Pisos JJOO

ORDRE DEL DIA:

 Demanar a la regidora que ens contesti els diferents punts de l’enquesta que hem fet i veure les seves propostes.

En Valentí, després de les presentacions, proposa, que ja que tothom té el document, inclosa la regidora i el tècnic municipal (Jordi Figueres), faci els comentaris i les seves propostes i concretes:

Increment de freqüències:

No es pot fer sense modificar el contracte amb l’empresa de manera substancial. L’increment de freqüències representar un increment de costos molt important. Es podria arribar a considerar. Afegia un a la  setmana de l’orgànica, de la rasta començat pel vidre no es pot fer.

Sorolls a l’hora de la recollida del vidre.

En molt de punts no es un problema. Es podria considerar avançar l’horari de la recollida, però segurament serà un inconvenient per a molts. La solució podria ser canviar el sentit de la marxa del camió que fa la recollida,  començant pels punts més sensibles.

Restes vegetals:

Es poden fer servir, el sac de ràfia  els cubells d’orgànica, en bossa o sense. L’altra alternativa és demanar una altra saca de ràfia. No han de posar-hi cap impediment, ni per donar la saca (OSGRE) ni per recollir les dues.

  • Pot arribar a proposar dos dies:  dilluns i els divendres.

Respecte a una recollida col·lectiva en algun punt del barri, ens proposa un possible servei dos cops l’any. A tots ens va semblar que és molt poc efectiu. De moment diem no aquest tipus de servei.

APP

S’implanta una aplicació de mòbil, que tothom podrà fer servir per passar incidències. Ja està implementada i està a punt de posar-se funcionament.

Mentres no estigui operativa, tothom es pot dirigir, per telèfon i correu electrònic, a les oficines d’Osgre: (osgre@ajgirona.cat) o per telèfon (972 485 591).

I com sempre a la bústia d’avisos municipal:

Deixalleria i dificultats d’accés.

La deixalleria ESTÀ COL·LAPSADA. A partir del mes d’abril es posaran en funcionaments unes deixalleries mòbils, que quedarà ubicada a Lluís Pericot, cantonada Riu Cardener. Es pot fer servir, si cal, la deixalleria de Sarrià de Ter.

Novetats:

Àrees d’emergència.

Són els punts on ens podem dirigir per portar les nostres deixalles en cas de problemes puntuals i personals.

Disposen de contenidors tancats, que cal accedir amb les targetes que se’ns varen donar. Un contenidor d’ORGÀNICA  i un de  REBUIG. Ara el principi es podran fer servir tantes vegades com faci falta, tot i que el límit establer és de 30 cops a l’any.

 A Palau tindrà dues ubicacions:

  • Carrer església de Sant Miquel, 4,  davant de l’església i el costat de la zona verda del supermercat Nova Venda
  • Una Segona a l’avinguda de Montilivi, 61. Prop de la cruïlla del carrer Puigsacalm.

Espais privats i operativa pròpia.

S’han de regular com un “comerç” i són ells mateixos els responsables de tenir-ho net. Tots ells han de tenir els seus propis contenidors, recollir les deixalles de dins i deixar-ho a punt perquè els camions puguin buidar aquests contenidors.

  • A tots se’ls podrà requerir i sancionar,  si no tenen els espais interiors nets i o embruten els seus entorn d’espai públic, parlem:
  • Camp de Futbol infantil les Torres de Palau.
  • La residència d’estudiants RESA
  • La residència UNIHABIT.

Contenidors del carrer de Jocs Olímpics:

Contenidors actuals:

Manteniment dels espais actuals dels contenidors. Ens ensenyen un cartell que demana no embrutir i la possibilitat de posar sancions. Deixaran un cartell a cada contenidor. També manifesta la seva voluntat d’enviar la policia municipal. És la part més feble de la trobada, no sembla que es pugui aconseguir uns espais nets, fins que es faci el canvi de contenidors. Els veïns han d’enviar fotos cada dia i esperar la recollida.

L’ajuntament posarà multes a les persones i cotxes, de fins a 600 €, per a tothom que deixi les bosses a terra, fora del contenidor.

Nous contenidors intel·ligents d’aquí a dos mesos aproximadament.

Tenen previst dos models d’ubicació, que podran escollir:

  • Espai tancat amb tots els bujols. Tres en total (en tot el carrer de Jocs Olímpics) agrupats  per diverses escales de veïns.
  • Espais oberts: deixats a prop de cada escala, amb els contenidors d’orgànica i la resta. Ocuparà un espai alliberat dels aparcaments de cotxes.

Tarifa municipal d’escombreries any 2025.

Tal com ja s’ha publicat, aquest any vinent 2025 queden modificades a l’alça. L’any 2024, hem tingut una tarifa pels pisos i una per les cases. Per l’any 2025 canvia totalment. Es regira per la superfície (m²) de l’habitatge i pel nombre de persones que hi viuen, però per aquests 2025 no s’ha pogut fer servir la informació de l’empadronament municipal i puntualment es farà servir la variable del consum d’aigua de la casa, com a variable de càlcul.

A les 21 h. Donem per acabada la reunió. Parlem de fer unes trobades de veïns, per anar explicant tots els nous funcionaments quan ja estiguin implantades les ÀREES D’EMERGÈNCIA.

Sponsor

Altres articles interessants

Espai publicitari